ANNONS

Kommunen lanserar app för felanmälan

AVESTA Teknisk service inom Avesta kommun har lanserat en mobilapp där kommuninvånarna kan felanmäla olika problem, exempelvis hål i gatan eller fulla papperskorgar.

Syftet med den nya appen, som heter “Felanmälan Avesta kommun”, är att underlätta för kommuninvånarna. I appen, eller via kommunens hemsida, går det att felanmäla olika problem som uppstått i Avestas offentliga miljö. Det kan exempelvis handla om hål i gatan, nedfallna träd, trasig gatubelysning eller fulla papperskorgar. Det går även att bifoga ett foto och att ange koordinater, för att ge den exakta positionen för problemet. Återkopplingen av ärendet kan skickas ut via e-mejl eller sms.
– Jag tror starkt på den här funktionen. Den är framgångsrik i många andra kommuner. Den möjliggör en ärendehantering som förenklar drift och underhållsarbete för oss på Teknisk service. Den förbättrar också servicen till medborgarna, vilket är det allra viktigaste, säger Emil Forslund, planerare och utredare för väghållningen i Avesta kommun, i ett pressmeddelande.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS