ANNONS

Kommunen har startat handlingshjälp

AVESTA z Lagom till påsk startade Avesta kommun en handlingshjälp för äldre över 70 år och personer som befinner sig i riskgrupper för coronaviruset.

Hjälpen har kommit till genom ett samarbete mellan Avesta kommun, Svenska kyrkan, Frivilliga resursgruppen och livsmedelshandlare i kommunen. I skrivande stund är ICA Kvantum, Hemköp Avesta och Hemköp Skogsbo med i samarbetet.

Med start den 6 april kan Avestabor som är över 70 år, eller som befinner sig i riskgrupper för coronaviruset, få hjälp med att handla mat och även få varorna levererade hem till dörren. Hjälpen är tänkt till personer som inte har hemtjänst eller kan få hjälp av anhöriga eller bekanta med att handla.

Beställning kan göras via kommunens Servicecenter, som nås på telefon 0226-645000 eller mejladress servicecenter(snabel-a)avesta.se. Sedan fakturerar butiken kunden för varorna, vilket kan innebära att en administrativ avgift tas ut. I övrigt är tjänsten kostnadsfri.

På sin hemsida, www.avesta.se, har Avesta kommun mer information om handlingshjälpen. Kommunen meddelar även att det går att kontakta ICA Fors eller ICA Horndal för att få hjälp att handla matvaror. ICA Fors nås på telefon 0226-30006 och ICA Horndal på 070-6494383.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 16, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS