Kommunen har inte sagt nej till Coop

AVESTA Z Kommunalrådet Lars Isaksson (S) avvisar bestämt påståendet från fastighetsägaren till Coops affär i Avesta att kommunen avisat en ombyggnad av fastigheten.

– Folk har fått uppfattningen att kommunen sagt nej, det stämmer inte. Ingen i kommunen eller i politiken har satt några käppar i hjulet för Coop, säger Lars Isaksson som efter konstens regler kontrollerat detta och han konstaterar att gällande detaljplan hade tillåtit en ombyggnation.
– Men ingen har sökt bygglov hos miljö- och bygg, det är dagens detaljplan som gäller, säger Isaksson.
Visserligen finns en diskussion om en förändrad stadsplanering men den är på diskussionsstadiet och är långt, åratal, ifrån något antagande.
– Så det känns orättvist att det sägs att kommunen satte käppar i hjulet för Coop. Jag har varit i kontakt med en konsult hos Coop och påtalat att vi inte sagt nej och att kommunen är öppna för lösningar, ombyggnad av befintlig lokal eller hjälp att hitta en annan lokal, säger Isaksson som misstänker att skälet för Coop att stänga under senhösten är att att affären inte gått bra på många år.
– Vi har inte stängt några dörrar och jag hoppas att sista ordet inte är sagt. Jag hoppas att vi får ha kvar Coop i centrum, säger Isaksson.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Avesta v42

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Den ena kommer från en tjänst i Sala under åtta år - den andra återkommer till Avesta efter några år för studier. Samuel Folke och Gabriella Dahdouh är nya pastorer på pingstkyrkan.
Här har ni ett gäng som i coronatider spridde glädje på alla äldreboenden i Avesta kommun. Namnet på gruppen? Glädjespridarna! – Vi fick mycket positiv respons, berättar Yngve Sundberg,.
Startdatum är klart - nu planerar Masarna för en halverad säsong i elitserien. – Det blir lite som att börja om på nytt, säger lagledare Stefan "Tosse" Bäckström.