ANNONS

IT-samarbetsavtal undertecknat av Ludvika kommuns kommunalråd Leif Pettersson (S) coh Smedjebackens kommunalråd Fredrik Rönning, under överseende av från vänster teamledare för drift och systemförvaltning Anders Haag, IT-Kundansvarig social och utbildningsförvaltning samt VBU Stig-Erik Persson, IT-chef Anna Källsved och teamledare för stöd och support Jonny Bringås. Foto: Veronica Rigtorp.
Foto: Veronica Rigtorp

Kommunen fogar ihop sina IT-enheter

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN. Sedan årsskiftet är Smedjebacken och Ludvika kommuns IT-avdelningar sammanfogade.

IT-center som den nya konstellationen heter har nu inlett arbetet med att gemensamt tillgodose de två kommunernas IT-behov.
Ludvika kommuns IT-avdelning som huserar i Vallakontoret har fått tillökning.
Vid nyår ökade personalstyrkan från 17 till 28 när Smedjebackens kommuns IT-personal gjorde resan över kommungränsen. Anna Källsved, rekryterades som ny chef, hon kommer närmast från en liknande befattning i Skellefteå kommun.
Syftet med sammanslagningen är att kunna stå starkare både vad gäller service och drift idag, men även att stå redo inför kommande utmaningar som väntar runt hörnet.
– Digitaliseringen pågår för fullt i vårt samhälle och detta ställer stora krav på oss som kommunala organisationer. När vi nu sammanför personalstyrkorna från Ludvika och Smedjebacken kan vi fördela resurserna på ett effektivt sätt samtidigt som vi breddar vår kompetens, berättar Anna Källsved.
Huvudkontoret för IT-center blir i Ludvika, men dagligen kommer någon/några från personalen befinna sig på arbetsplatser i Kommunhuset i Smedjebacken.
Sammanslagningen har politiskt inneburit att en gemensam nämnd skapats mellan de båda kommunerna. Servicenämnden som den heter består av kommunalråden från de respektive kommunerna, Fredrik Rönning och Leif Pettersson. Den 27 januari sammanträdde den nya nämnden för första gången varpå samarbetsavtalet officiellt undertecknades.
Personalen har fördelats i olika team som ansvarar och sköter allt från stöd och support till drift och systemförvaltning.
Allt för att kunna leverera så bra service som möjligt till de kommunanställda.
– Vi har varit igång en månad nu och det känns riktigt bra, avslutar Anna Källsved.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS