ANNONS

I maj kommer Hannu Högberg att lämna sin tjänst som kommunchef i Norberg.
Foto: Pär Sönnert

Kommunchefen lämnar sitt uppdrag

NORBERG Hannu Högberg lämnar sin tjänst som kommunchef i Norberg. – Mina snart fem år i Norberg har varit mycket lärorika, säger han.

I slutet av maj kommer Hannu Högberg att sluta som kommunchef i Norberg. Han har jobbat i kommunen i nästan fem år och går nu vidare till nya uppdrag inom Enköpings kommun.

– Mina snart fem år i Norberg har varit mycket lärorika och jag har haft förmånen att lära känna så många engagerade personer och medarbetare som bär Norberg framåt. Jag tar med mig alla glädjestunder när vi nått framgångar och utveckling. Nu är det dags för en annan kraft att ta över. Jag lämnar Norberg i slutet av maj. Min nya roll blir att leda kommunledningsförvaltningen i Enköping, säger Hannu Högberg i en kommentar på Norbergs kommuns hemsida.

Rekryteringsarbetet av en ny kommunchef ska nu inledas och kommunledningens förhoppning är att Hannu Högbergs efterträdare är på plats efter sommaren.

– Jag tackar Hannu för det fina samarbete vi haft och det han bidragit med för Norbergs kommun. Nu har han meddelat att han vill göra något annat och jag önskar honom förstås all lycka i det. Rekryteringsprocessen startar för att hitta en ersättare, förhoppningen är att ha en efterträdare på plats i augusti, säger kommunalrådet Johanna Odö (S) till kommunens hemsida.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 11, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS