ANNONS

“Vi vill avvakta tills revisionsrapporten kommer och frågeställningarna är helt utredda innan vi tar ställning”, säger Johanna Odö (S), kommunalråd i Norberg
Foto: Bo Joffer

Kommunalrådet “Vi ska ställa allt tillrätta”

NORBERG. Kommunstyrelsen beviljar 120 000 för att kommunrevisionen ska kunna gå gå till botten med upphandlingsskandalen på socialen tillsamans med revisionsbolaget PwC .

13 november ska misstroendeförklaringen mot socialchefen och kommunchefen upp i kommunstyrelsens speciella utskott där personalfrågor hanteras.

Sedan Demokraterna i Norberg i augusti slagit larm om att kommunen förlorat miljoner på lagvidriga upphandlingar inom socialförvaltningen och kommunrevisionen gått vidare med frågorna till kommunstyrelsen så har det stormat rejält i kommunen.
– Tyvärr så är det så. Vänstern och vi socialdemokrater vill avvakta tills revisionsrapporten kommer och frågeställningarna är helt utredda innan vi tar ställning. Det beslut som sedan kommer ska göras rätt, jag försäkrar att vi vill göra rätt och ställa allting tillrätta, säger Odö (S) som beklagar att personal far illa när medieuppmärksamheten blivit som den blivit.
– På kommunstyrelsen hade vi uppe ett annat extra ärende, kommunrevisionen vill ta hjälp av revisionsbolaget PwC för att gå till botten med detta. Så vi har beviljat dem det de begärde,120 000 kronor, berättar Johanna Odö (S).
Revisor Anders Holmgren skrev följande:
“På förekommen anledning av senaste månaders uppmärksammade diskussioner inom kommunen samt i media om kommunens förfarande gällande upphandlingar, känner vi inom den kommunala revisionen oss ålagda att enligt god revisionssed samt med medborgarnas intresse granska beslut, rutiner och dokumentation inom området kommunal upphandling”.
Kommunrevisionens budget för 2019 på 608480 kronor förstärks nu med 120 000 kronor för att det ska bli en fördjupad granskning av affären med hjälp av PwC som är ett av Sveriges större revisionsbolag.
Misstroendeförklaringen mot två kommunala toppchefer kommer upp kommunstyrelsens allmänna utskotts möte 13 november. Odö vill inte föregripa misstroendeförklaringen men förklarar att kommunchefen står under politikens beslutsrätt medan socialchefen liksom andra chefer sorterar under kommunchefens beslutsrätt.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v45

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS