ANNONS

Christina Lundgren (C) avgår som kommunalråd.
Foto: Kristina Backlund

Kommunalråd i Hedemora hoppar av

HEDEMORA Centerpartisten och kommunalrådet Christina Lundgren lämnar sina politiska uppdrag i Hedemora. Hon anger personliga skäl till varför hon avgår.

Christina Lundgren (C) har varit kommunalråd under de senaste åren tillsammans med ledande socialdemokratiskt kommunalråd, för närvarande Stefan Norberg. Men nu väljer hon alltså att hoppa av. I ett pressmeddelande anger hon följande.
”Att lämna politiken har varit ett mycket svårt beslut. Det politiska arbetet är stimulerande och intressant och jag har tyckt om att arbeta för Hedemoras utveckling och framtid, men av personliga skäl väljer jag nu att lämna. Jag har varit med i sex år och de senaste två åren har varit två mycket intensiva år, både i det politiska uppdraget och på det privata planet.”

När hon sammanfattar sin politiska gärning uttrycker hon extra stolthet kring arbetet med jämställdhet.
”Jag, och Hedemoraborna, har anledning att vara stolta över vår kommun och vårt arbete med till exempel heltid för alla samt föreningsbidrag som värderar kvinnors och mäns, flickors och pojkars aktiviteter lika högt.”

Kommunalrådet Stefan Norberg tycker att det är ”stor förlust för kommunen” att Christina Lundgren lämnar sin position som kommunalråd i Hedemora. Han riktar ”ett stort och varmt tack för det arbete hon gjort” och fyller på berömmet med följande.
”Hon är en skicklig politiker som sett till att Hedemora kommun utmärker sig i ett flertal sammanhang och jag vet att vi är många som kommer att sakna henne.”

Christina Lundgren kommer att avsäga sig alla sina uppdrag officiellt på kommunfullmäktige 24 november, och avsägelsen gäller från och med årsskiftet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS