ANNONS

”Klubben” inleder dalafyran på hemmaplan

Det är hemmaplan som gäller för Avesta AIK när division 4-serien inleds i april. Om det nu blir någon seriepremiär ska tilläggas.

Sedan en tid förbereder sig ”klubben” för seriespelet säsongen 2021.
– Vi körde igång i slutet av november med två gemensamma träningspass digitalt, säger tränaren Mikael Lindgren till klubbens hemsida.
Tanken är att träningsmatcherna ska komma i gång snart, men just nu ser det ut som om Avesta AIK får vänta på starten.
Anledningen är givetvis den pågående coronapandemin. Enligt programmet ska laget spela mot IFK Mora hemma lördagen den 20 februari.

Det är också tveksamt om dalafyran kommer att inledas i april. Om den skulle göra det är det preliminärt premiär den 17 april mot Malungs IF på Avestavallen.
Ett lag som i fjol slutade på åttonde plats och som i mötet med ”klubben” föll med hela 1-6. Avesta AIK slutade för övrigt på fjärde plats, bara två poäng från serieseger och en från att nå kvalspel till division 3.

Det har kommit tre nyförvärv från Fagersta Södra, som i fjol åkte ur division 2 som nykomling. Det är trion Irat Younus (målvakt), Axel Östberg (back) och Omar Mohmud Mohamed (forward).
På ”minussidan” har det varit lugnare.
– Det är bara målvakten Arman Poghosyan som på grund av arbete inte är kvar. Men han finns som en backup om det blir krisläge. Antalmässigt så är vi i överkant, säger Lindgren.
Men truppen ska bantas och detta sker den 1 mars, då tas en trupp på 20 utespelare och tre målvakter ut.

Mikael Lindgren kommer att få en lite lugnare säsong i år. Anledningen är att han ”bara” ska träna klubbens herrar – i fjol hade han även hand om damlaget.
– Nu finns det mer tid att lägga på bara ett lag, även om vi gjorde det i fjol också. Men det tog på kraften hos oss ledare. Vissa saker blev lite styvmoderligt behandlade, som till exempel samtal med spelarna som vi inte fick till det med. Nu finns det mer tid till det helt enkelt, och även att få energi till andra saker än fotboll, säger han till hemsidan.

Så här spelas första omgången, preliminärt den 17 april.
Säters IF FK-Amsbergs SK.
Avesta AIK-Malungs IF.
Falu BS FK-Bullermyrens IK.
Ludvika FK-Nyhammars IF.
IFK Mora FK-Dala-Järna IK.
Swesom FC-IF Tunabro.
Första bortamatchen ska spelas den 23 april borta mot Bullermyrens IK.

Avesta AIK:s senaste placeringar:
2011: Åtta i trean.
2012: Åtta i trean.
2013: Åtta i trean.
2014: Tvåa i trean.
2015: Sist i tvåan.
2016: Nia i trean.
2017: Sexa i fyran.
2018: Tvåa i fyran.
2019: Elva i trean.
2020: Fyra i fyran.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS