ANNONS

Foto: Pär Sönnert

“Kleber, du kan ringa om det krisar”

“Att jag blev kvar i sängen berodde på att jag hamnade i ett funderande över vilken sport som jag som 55-åring skulle göra bort mig minst i”. Niclas Bergvall funderar efter en sportdröm.

Det händer då och då att jag vaknar svettig efter en natt med mardrömmar. Eller ordet mardröm i detta fall är kanske fel ord, men det jag fått vara med om har fått mig att fundera.
Senast var för några månader sedan och trots att det var arbetsdag och jag skulle kliva upp blev jag kvar i sängen en stund.

Natten hade bestått av en minst sagt viktig fotbollsmatch. Vilket lag det var vet jag inte och inte heller var matchen spelades.
Men Bosse Larsson var med, den på 60- och 70-talet svenska landslagsspelaren som höll till i bland andra Malmö FF.
Även ett par arbetskamrater och min fru Petra skymtade förbi, men de verkar ha varit åskådare.
Resten på planen var ”riktiga” fotbollsspelare.
Någon form av final var det i alla fall, men en riktig fotbollsplan såg jag inte till, mer en åker.
Inte heller var det någon ordning på reglerna.

Att jag blev kvar i sängen en stund berodde på att jag hamnade i ett funderande över vilken sport som jag som 55-åring skulle göra bort mig minst i.
Alltså på elitnivå.
Snabbt gick jag igenom alla lagsporter, de individuella uthållighetssporterna är det redan kört i.
Racketsporterna? I så fall pingis där jag var hyfsad som ung.
Till slut klev jag upp och först för ett par dagar sedan tänkte jag klart. Detta kom jag fram till.

Ishockey.
Helt kört. Ja, det skulle vara livsfarligt för en 55-åring vars hockeykarriär slutade vid 16 års ålder. Fem Niclas skulle dessutom få stryk av en Marek Hrivík.

Innebandy.
Jag har visserligen spelat i världens första innebandyklubb Sala IBK, som bildades 1979. Men innebandyn har förstås förändrats massor sedan dess och även om det inte skulle vara farligt att kliva in i IBF Falun skulle jag inte ha bollen många sekunder vid klubbladet.

Basket.
1,74 meter… Basket har aldrig varit någon sport för mig. För kort och basketen går dessutom så fort att jag skulle bli vindögd.

Volleyboll.
1,74… Tog visserligen två silver i skol-DM, men numera är spänsten inte den bästa.

Rugby.
Nej!

Handboll.
Samma lika som rugby. Ett stort kraftigt nej!

Fotboll.
Nu kan det hända saker. Mina meriter är väl sådär även om jag spelade i gamla trean på 80-talet. Men fotboll har trots allt följt mig genom livet och visst kan jag jonglera till 100 och göra en suldragning.
Vad skulle hända om jag fick en plats i Brage som forward?
Pingislunga efter en kvart, men någon katastrof skulle det inte vara. Skulle visserligen inte ha en chans att i det fysiska spelet, men någon delikat passning skulle jag nog kunna leverera.

Kontentan av min dröm och fundering blir alltså: Ja, Kleber Saarenpää du kan nog slå en signal om det skulle krisa säsongen 2021.

Hetast just nu.
Det känns som om Leksands IF har en stabilitet som vi inte sett sen… ja, jag vet inte när.

Kallast just nu.
Med all säkerhet lär det inte bli något mer seriespel för många lagsporter nedanför “eliten” den här säsongen. Frågan är om fotbollen kan komma i gång i april?

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS