ANNONS

Leif Forsell, ordförande i Avesta Brovallen HF
Foto: Rebecca Linder

Klasshandbollen firade 20 år

AVESTA. Nyligen arrangerade Avesta Brovallen HF klasshandboll för elever i årskurs 4. Alla skolor i kommunen var inbjudna och alla utom en deltog.

Klasshandbollen har arrangerats av föreningen i många år nu.
– Det här är 20:e året som vi arrangerar och eftersom nästan alla skolor deltar så ser vi att det finns ett intresse för det, säger Leif Forsell, ordförande i Avesta Brovallen HF.
Stämningen är på topp bland eleverna och ljudnivån är hög i Kopparhallen denna dag. Tre matcher spelas samtidigt och varje match är åtta minuter lång. Totalt under dagen spelades hela 80 matcher.

– Vi är nog den enda handbollsföreningen i Dalarna som arrangerar klasshandboll. Vi vill ju att alla barn ska spela handboll och att arrangera det här kan vara en bra inkörsport för att få fler att vilja börja spela handboll, framhåller Leif Forsell.
Intresset för handboll har varierat lite genom åren men just nu finns det ett ganska stort intresse bland barn och unga. De har verksamhet som startar med bollekis för de allra yngsta, 2-3-åringarna och uppåt.

– Dessvärre så har vi lite problem med att rekrytera ledare istället, säger Leif Forsell.
Mats Martinsson som är ledare för pojkar 08 var på plats under dagen och delade ut informationslappar om hur man går tillväga om man vill börja spela handboll i föreningen.
– Vi är 16 pojkar i laget idag, men vill gärna bli fler, säger Mats Martinsson.
Under klasshandbollen så passar de även på att utbilda nya domare, som också är en bristvara idag.
– Många slutar tyvärr döma när de blir lite äldre av olika anledningar, säger Leif Forsell.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 44. 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS