ANNONS

Skördeloppet kommer att hållas i år med, dock i som öppet spår. Däremot görs en satsning att få elever på lokala skolor att delta, förslagsvis i samband med en idrottslektion. Bilden togs vid Skördeloppet 2017.
Foto: Annonsbladet

Klartecken för Skördeloppet: “Det blir lite annorlunda”

Här kommer en rolig nyhet i allt flöde av inställda lopp och evenemang: Skördeloppet kommer att genomföras! Nytt är att det görs en satsning med lokala skolor.

Det var 2014 som Skördeloppet, med Hedemora Friidrottsklubb som huvudarrangör, genomfördes. Då kom det 166 deltagare.
– Då var ni nöjda med det, men sedan dess har det ökat varje år, berättar Anna-Maria Nordström.
I fjol kom det drygt 500 till start och det var nytt rekord.

Det var länge ett frågetecken om den sjunde upplagan av loppet skulle kunna genomföras på grund av coronapandemin och de regler som gäller för folksamlingar.
– Vi väntade länge innan vi tog beslutet. Men vi hade tidigt ändå bestämt oss för att genomföra det, men vi visste inte hur.
Men nu är det klart och det blir ett annorlunda lopp – det vill säga öppet spår.
– Ja, det blir lite annorlunda, men vi är jätteglada att vi har lyckats hitta en lösning i en både smittskyddssäker och ekonomiskt hållbar form. Dessutom är vi med nöjda att alla sponsorer är med oss, säger Anna-Maria.

Det som gäller för Skördeloppet är att det kommer att kunna genomföras under fem dagar, den 24-28 augusti och att man antingen kan springa den ordinarie banan eller valfri sträcka på fem till tio kilometer när det passar en bäst.

Nytt för i år är att arrangören riktar sig till samtliga förskolor, låg- och mellanstadieskolor i kommunen med arbetsnamnet Skördeloppet – skola 2020.
– Det har varit svårt att organisera för skolorna tidigare i och med att loppet går på en lördag. Men nu kan man springa sträckan till exempel i samband med en idrottslektion. Det viktiga är att man rör på sig och man kan även gå sträckan.

Skördeloppet kommer att hållas i år med, dock i som öppet spår. Däremot görs en satsning att få elever på lokala skolor att delta, förslagsvis i samband med en idrottslektion. Bilden togs vid Skördeloppet 2017. Foto: Arkiv

Fakta Skördeloppet
2014 genomfördes den första upplagan av Skördeloppet i centrala Hedemora.
I år avgörs det för sjunde gången och under fem dagar, 24-28 augusti och med en inriktning även på skolelever i kommunen.
Anmäler dig gör du på skordeloppet.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS