ANNONS

Johanna Odö (S) får fortsatt förtroende som kommunstyrelsens ordförande i Norberg.
Foto: Privat

Klart med nya ordföranden

NORBERG. Nyligen hade kommunstyrelsen i Norberg sitt första sammanträde efter valet. Av en enhällig kommunstyrelse valdes vilka som blir ordföranden i kommunens utskott.

Ordförande i kommunstyrelsen blir Johnna Odö (S).
– Det känns superbra att med fortsatt förtroende och tillsammans med det här toppengänget leda och utveckla Norbergs kommun kommande mandatperiod, säger Odö i ett pressmeddelande.De står inför en del utmaningar framöver men till skillnad från förra mandatperioden menar Odö att det känns det lättare med överblickbarheten då de inte längre har lika många tillfälliga människor i kommunen.
– Eftersom vi under denna mandatperiod har ett samarbete med vänsterpartiet så är nu nästa steg att få ihop ett handlingsprogram med frågor vi är överens om att driva tillsammans. Vår avsikt är att få det klart till årsskiftet, säger Johanna Odö.

Eva Hölke (S) är ny ordförande i sociala utskottet.

Ordförande i sociala utskottet blev Eva Hölke (S). Hon arbetar idag som handläggare på arbetsförmedlingen och möter många människor i utsatthet. Hon har alltid värnat om att samhället skall finnas där för människan när den behöver hjälp i sin vardag.
– Vi alla lever våra liv i samhället med olika förutsättningar. Därför anser jag att det är så viktigt att vi inom kommunen och den sociala verksamheten kan erbjuda människor stöd, hjälp och omvårdnad på olika sätt och i olika omfattning och i olika skeden av livet, framhåller Hölke i ett pressmeddelande.

Anna-Maria Muselli (S).

Anna-Maria Muselli (S) har valts till ordförande i Barn och utbildningsutskottet. Hon tycker att förskola och skola är en av de viktigaste delarna i Norbergs kommuns samhällsservice.
– Jag ser fram emot att vara delaktig i ansvaret för en väl fungerande verksamhet och arbeta för ständig insyn och inputs av Norbergs kommuns invånare i syfte att verksamheten ständigt ska utvecklas mot det bättre, säger Muselli.

Ny ordförande i samhälls- och demokratiutskottet (DSU) är Marianne Ångström (S). Hon är ny i politiken, men har bott i Norberg i nästan hela sitt liv. Hon ser uppdraget som en stor personlig utmaning.

Marianne Ångström (S).

– DSU är ett spännande och relativt “spretigt” utskott med allt från näringslivsfrågor, folkhälsa, turism, infrastruktur och kultur. Det blir många olika ansvarsområden att sätta sig in i och lära sig, men jag litar till bra hjälp från de duktiga tjänstemän som finns i kommunen samt ett bra samarbete med de övriga politikerna i utskottet, säger Ångström.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 46 2018. 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS