ANNONS

Skedvibon Karin Jansons senaste bok är nominerad till ett fint ljudbokspris.
Foto: Maria Hansson

Karins bok kan få fint pris

Skedvibon Karin Jansons senaste bok är nominerad till ett fint ljudbokspris. – Det är väldigt kul att den blev så populär, säger hon.

I december släpptes författaren och journalisten Karin Jansons senaste ljudbok “Lilforsa Ladies”. Boken handlar om ett damhockeylag i Värmland, men är inspirerad av ett lag från Skedvi under 1950-talet.
– Det var ju en lite udda idé, så jag hade ingen aning om den skulle gå över huvud taget, säger hon.
Men lyssnarna gillade miljön, historien och uppläsaren Ida Hallquist fina värmlandsdialekt. Och nu har boken nominerats till Storytel Awards och kan få stora ljudbokspriset.
– Det känns jätteroligt att vara nominerad. Nu hoppas jag att många röstar på den också, säger Karin Janson.
Till och med 28 februari kan allmänheten vara med och rösta fram bästa ljudböckerna i fyra kategorier. Därefter väljer en jury ut tre bidrag innan vinnaren koras.
Förutom att hålla tummarna för sin bok ägnar författaren nu tid åt ytterligare en bok som ska släppas i juni. Den ges ut på förlaget Prints publishing, vilket innebär att den förutom som ljudbok också publiceras i pappersformat.
– Det är ett sätt att komma ut bredare, för även om ljudbokslyssnandet ökar, så är det också många som vill läsa pappersböcker.
Vad den nya boken ska heta är ännu hemligt, men Karin Janson berättar att den ska handla om trenden att ägna sig åt självhushåll, vilket inte alltid är så lätt…

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS