ANNONS

Karin Janson har skrivit årets julkalender till bokförlaget Storytel.
Foto: Maria Hansson

Karin skrev julkalender med inspiration från Skedvi

Karin Janson har skrivit årets julkalender till bokförlaget Storytel. – Att skriva historiskt var en rolig utmaning, säger hon.

Författaren och journalisten Karin Janson från Skedvi har skrivit flera populära ljud- och e-böcker. Nu står hon också bakom Storytels julkalender som heter “Lillforsa Ladies”.
– När jag fick frågan förra hösten så var det första som dök upp i huvudet att det har funnits ett damhockeylag i Stora Skedvi på 50-talet, gumlaget, berättar hon.

När Karin började göra efterforskningar hittade hon inte så mycket information om just det laget men upptäckte att det funnits tidiga damlag i hockey på andra orter.
– Jag lät det här tjäna som inspiration när jag skrev serien “Lillforsa Ladies”, som handlar om några unga kvinnor som sätter ihop ett hockeylag i en värmländsk by 1955.
Verklighetens damhockeylag var bara en första inspiration. Resten har Karin fantiserat ihop.
– Jag tycker hur som helst att det tyder på ett visst jävlar anamma att spela damhockey på 50-talet.

För att få serien tidstypisk har Karin bland annat fått hjälp av Kitty Carlsson i Skedvi som bidragit med kunskap som hur man var klädd på 1950-talet.
“Lillforsa Ladies” kommer ut med ett avsnitt varje dag från och med 1 december och fram till julafton. Inläsare att Ida Hallgren som spelar i tv-serien “Ack Värmland”.
“Lillforsa Ladies är en charmig berättelse om att söka sin plats i livet och gå på några nitar för att så småningom inse att man inte är så ensam ändå”, skriver förlaget om årets julkalender.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS