ANNONS

“En 25-årig butikshistoria är all. Ica Supermarket i Britsarvet plockar i helgen ned skylten. Lokal- och kvartersbefolkningen kommer att sakna den på många vis anrika affären. “Det känns verkligen tråkigt att den ska stänga”, konstaterar den i Britsarvet boendes Gunnel Steinholtz.
Foto: Sonny Jonasson

“Känns verkligen tråkigt”

Falun z En för Falun klassisk butik går i graven. Ica Supermarket i Britsarvet plockar i helgen ned skylten. – Jättetråkigt, det här har blivit min närbutik, säger kunden Gunnel Steinholz.

En livsmedelsepok på Norra Järnvägsgatan 21 når nu sitt slut. En av anledningarna stavas lönsamhet. Eller snarare bristade sådan. Konkurrensen på butiksfronten är i området tämligen påtaglig. I direkt närliggande västlig riktning hittas i sammanhanget såväl Willys som Lidl. 2018 noterades Ica-butiken i fråga för ett minusresultat om 2,7 miljoner kronor.
I begynnelsen, 1994, titulerades inrättningen Ica Matmagasinet. Från 1995 till 2003 bar butiken lågprisprofilen tillika namnet Rimi. I folkmun hos Faluborna är det ett epitet som gjort bestående intryck. Än i dag nyttjas det på frekvent basis med butiken belägen några välriktade stenkast från Kålgårn som adressat.
Men nu har alltså tiden kommit för Ica Supermarket – “Rimi” – i Britsarvet att rensa kylar, charkdisk och chipshylla för gott.
På personalfronten berörs cirka 15 anställda.
Och många såväl nya som gamla, samtida som dåtida kunder känner ett stråk av vemod.
– Jag bodde tidigare i Slätta, men flyttade 2012 hit till Britsarvet, berättar Gunnel Steinholtz.
– Det här har blivit min närbutik, jag tycker den är jättebra.
I dagsläget är framtida verksamhet i lokalerna ej spikad, enligt hyresvärden.
Att lokal- och kvartersbefolkningen kommer att sakna affären står dock klart.
– Det känns verkligen tråkigt att den ska stänga, konstaterar Gunnel Steinholtz.
Var ska du nu handla?
– Det är oklart i nuläget. Men jag har börjat öva lite på att åka ut till Slätta och shoppa igen, säger hon och skrattar.

 

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Falun v49

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS