ANNONS

Dansaren Anika Edström Kawaji får skjuts på en skateboard utan hjul, dragen av de andra dansarna. Några tidigare besökare såg genrepet, i bakgrunden musiker ur Dala Sinfoniettan.
Foto: Veronica Rigtorp

Kammarmusik och dans möttes i Frostbrunnsdalen

När samtida dans möter kammarmusik, i undersköna Frostbrunnsdalen ler naturen. De två covid-19-säkrade föreställningarna sålde slut direkt biljetterna släpptes.

Längtan efter kultur är starkare än någon kunnat ana i dessa tider av minimum av utbud på grund av covid-19 pandemin.
“Världen har sedan några månader stannat upp. Våra vardagsrutiner har vänts uppochned och vi håller andan i väntan en hoppfull framtid. Vi längtar till att åter komma varandra nära, att återgå till någon sorts normalitet och framförallt längtar vi efter det där första riktig djupa andetaget. En lättnadens suck som ett innerligt kännetecken på att nuets globala limbo, om än tillfälligt, är över”.
Skriver Omid Massali från Galleri Svarta Gran, om föreställningen Breadth.

Han är arrangör för Breadth-föreställningen i Frostbrunnsdalen, som för övrigt kallas Dalarnas lungor. Något arrangören inte visste när man planerade att ha föreställningen just här. Vilket ju var extra passande till temat.
– När jag berättade om idén till föreställningen, fick jag idel positiv respons. Och när Erik Eriksson berättade att de två välrenommerade dansarna var på besök i Dalarna, passade vi på att genomför det hela.

Föreställningen “Breadth” är ett samarbete mellan Galleri Svarta Gran, koreografen Erik Eriksson och Dalasinfoniettan där andningen utforskas som ventil för människans frustrationer, katalysator till glädje, språngbräda till frenetisk aktivitet och initiativ till ro och stillhet.
Denna nydanande trio; Erik Eriksson tillsammans med dansarna Anika Edström Kawaji och Robin Haghi från det välrenommerade belgiska danskompaniet Rosas, kom att interagera med tongivande ensembler som utgjordes av musiker ur Dalasinfoniettan.
– Vi tittar på att sälja föreställningen i Sverige, och även göra den större efter coronan, avslöjar Omid Massali, avslutningsvis.
Ett annat exemepl på denna kulturtörst är P-Floyds livespelning vid stranden av sjön Runn, där flera hundra båtar kom för att njuta av gruppens framträdande.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS