Juryn föll för Solviksskolan

Den nya skolan i Marnäs fick namnet Solviksskolan. Till våren 2018 skulle den stå klar, nu får de trångbodda eleverna och personalen på Marnässkolan vänta till våren 2019
Foto: Veronica Rigtorp
MARNÄS. Solviksskolan blev namnet på den nya skolan i Marnäs. Som efter förseningar ska stå klar för inflyttning vårterminen 2019.

Ett 20-tal personer lämnade in namnförslag på nya skolan som byggs i Marnäs. Förslagen lämnades sedan till en jury som utsåg åtta finalister och sedan satte jurymedlemmarna poäng. Förslaget Solviksskolan fick högst snittpoäng, med motiveringen att det klingar positivt och har en tydlig koppling till den solenergi som ska utvinnas via paneler på skolans tak.
– Och så att skolan ligger i södra viken av sjön Hillen, tillägger Mikael Johansson, rektor på Marnässkolan.

För att få ytterligare stöd för namnförslaget fick lärare och elever chansen att göra tummen upp eller ner till förslaget. Gensvaret i båda grupperna blev rungande positivt.
Fjärdeklassarna Jakob Eklund och Elin Elvegard var elevrepresentanterna i juryn. Han tyckte det var spännande att se alla förslagen först.
Jakob ser fram emot att få vara en del av den första kullen att gå i nya Solviksskolan.
– Det kommer att bli kul, nyare och som andra skolor,
– Nej, nej, den här blir mycket, mycket bättre, utbrister Mikael Johansson med ett stort leende.

Eleverna har blivit involverade i arbetet, inte bara med namnet, utan också med idéer och tankar kring utemiljön. De har också jobbat med att ta fram sin drömskolgård.
Hanna Berglund lämnade in det vinnande förslaget och har därmed vunnit ett presentkort till ett värde av 500 kronor.

Juryn har bestått av social- och utbildningsnämndens ordförande Hanna Lindgren, Marnässkolans rektor Mikael Johansson, förvaltningschef Mikael Carstensen, enhetschefen för skolan, Jonas Fors samt fjärdeklassarna Elin Elvegard och Jakob Eklund.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 06 2018

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Nu är flytten av kraftledningen som krävs för att Nordic Iron Ore ska kunna öppna Blötbergsgruvan igång och i februari ska den nya ledningen vara på plats.
Fint väder, många glada barn och en hel del kommunfolk hade samlats utanför avdelningen Fjärilen och Larven för att medverka vid invigningen av den ombyggda förskolan Skogsgläntan.
Snabb omställning till digital julmarknad i Malingsbo med utlämning i skolan den 28 november.