ANNONS

Efter att fjolårets julmarknad i Säter ställdes in på grund av coronapandemin blir det ett kärt återseende i år. Marknaden äger, som vanligt, rum på första advent, som i år är söndagen den 28 november.
Foto: Jonas Lindgren/Säters kommun

Julmarknaden i Säter återuppstår: “Förväntningarna är höga”

SÄTER I fjol ställdes julmarknaden i Säter in. I år har Säters kommun och Lions gladare nyheter. “Den traditionsenliga gammeldags julmarknaden återuppstår under första advent”, säger Josefin Enström, näringslivschef på Säters kommun som arrangerar julmarknaden tillsammans med Lions.

Efter att fjolårets julmarknad ställdes in på grund av coronapandemin blir det ett kärt återseende i år. Marknaden äger, som vanligt, rum på första advent, som i år är söndagen den 28 november.
– Förväntningarna är höga på riktig julstämning med aktiviteter och julens smaker, dofter och vackra saker till försäljning, säger Per Petersson, representant för Lions, i ett pressmeddelande.
– Det är klart att julmarknaden har varit saknad, tillägger Bengt Lundholm, även han från Lions.

I fjol låg fokus på upplevelser under hela advent, med bland annat en filmad adventskalender och marschallpromenader. Dessutom utökades julbelysningen, bland annat i form av ett jättestort paket. Allt detta arrangerades under namnet “Jul i Säter”.
– Det här kommer vi behålla och utveckla. Vi ser att Säter har potential att bli ett än mer givet besöksmål under advent. Här finns stämningen som är så central för upplevelsen av julen. Här finns gemytliga butiker och mysiga omgivningar som skapar juliga upplevelser för så väl ung som gammal, säger Josefin Enström i pressmeddelandet.

Kommunen betonar att “Jul i Säter” innefattar alla kommundelar.
– Vi uppmanar alla i kommunen att vara med och bidra till Jul i Säter. Tillsammans gör vi jultiden magiskt. Vi uppmanar alla som arrangerar upplevelser under Jul i Säter att lägga upp sina evenemang och aktiviteter på Visit Dalarnas evenemangskalender, så att våra besökare kan få en riktigt bra bild av allt som erbjuds under den här tiden, säger Evylina Hanser, näringslivsutvecklare.

Startskottet för Jul i Säter går när julbelysningen tänds. Detta följs sedan av själva julmarknaden.
– Vi har många som vill sälja sina produkter på marknaden, men än finns det utrymme för fler utställare, framförallt med fokus på olika former av ätbara saker, säger Evylina Hanser.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 45, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS