ANNONS

Jullovsutmaningen går ut på att försöka få fyra i rad genom att genomföra olika aktiviteter.
Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun

Jullovsutmaning för barn och unga

Nu har ungdomarna i Smedjebackens kommun haft jullov en tid. Ett jullov som inte blir som det brukar vara i och med coronapandemin.

Eleverna från förskoleklass till årskurs nio har därför tagit emot ett kort i skolan där Smedjebackens kommun uppmanar dem att delta i Jullovsutmaningen.

Jullovsutmaningen går ut på att försöka få fyra i rad genom att genomföra olika aktiviteter. Förhoppningen är att skapa motivation hos barn och unga att aktivera sig under jullovet trots att allt inte är som vanligt och mycket är inställt.
– En bonus är såklart om även elevernas familjer blir sugna på att vara med och utföra aktiviteterna. Ju fler desto bättre, säger kommunens ungdomsstrateg Matilda Kilström.

Efter jullovet lämnas kortet in i skolan och alla som deltar får en present samt är med och tävlar om presentkort, vilka lottas ut bland deltagarna, några i varje årskurs.
– Genom att erbjuda de som deltar något hoppas vi gör att fler blir motiverade att vara med. Vi som kommun är måna om att signalera att vi tycker det är viktigt med rörelse och aktivitet och särskilt i tider som dessa. Det mår vi bättre av, fortsätter Matilda.

Matilda Kilström.

Via sociala medier kommer kommunen försöka tipsa om saker att göra under jullovet och försöka lyfta fram både platser att besöka och tips på aktiviteter som funkar att göra på ett coronasäkert sätt.
Matilda förutspår att vissa platser kanske blir särskilt populära under lovet i och med den nuvarande bristen på både minusgrader och snö. Ett exempel på en sådan plats är bandyplanen vid Herosvallen vars is nu är åkbar. Det kommer bland annat finnas möjlighet att låna utrustning på plats så fler får möjlighet att testa sina skridskotalanger.
– Jag har fått rapporter om att det redan under förra helgen var mycket folk där. Personalen vid Herosvallen gör ett kanonjobb med att se till att det inte ska samlas för mycket människor på samma plats. De har bland annat ställt ut många fler bänkar runt planen än normalt så det går att sprida ut sig vid ombyte till skridskor, avslutar Matilda.
Följ Ung i Smedjebacken och Fritidsavdelningen Smedjebackens kommun på Facebook och Instagram för tips på aktiviteter att göra och platser att besöka under jullovet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS