ANNONS

Hjälptill.nu och Quality hotel Galaxen kör julklappsinsamlingen i ny tappning, med pengainsamling för mer anpassade inköp av julklappar. Från vänster Marion Salo, Martina Bergman och Helen Östergren framför den julgran som kläs med värdebevis.
Foto: Veronica Rigtorp

Julklapp till alla i ny förpackning

BORLÄNGE. Julklapp till Alla i ny tappning erbjuder den som vill ge något, att köp ett värdebevis som omvandlas till julklappar och mat.

Julklapp till Alla, samlar i år in pengar istället för paket för att kunna köpa julklappar som är bättre anpassade efter barnens önskemål.
Sedan 2013 har Julklapp till Alla, som startades av Martina Bergman genom Hjälptill.nu, samlat in julklappar. Från och med 2014 i ett samarbete med Helen Östergren på Quality Hotell Galaxens Ensam julgran söker paket.

Tillsammans har man nu valt att köra insamlingen i ny tappning. Inför årets jul kan de som vill bidra, göra det genom att köpa värdebevis om 50 kronor styck i hotellets reception, för varje värdebevis som köps skänker hotellet 10 kronor till UNICEF och deras arbete för barn som utsätts för trafficing.
– Vi kommer att köpa julklappar för gåvobevispengarna till de barn som är i behov och på så sätt säkerställer vi att barnen får anpassade julklappar, säger Helen Östergren.

De som anser sig i vara i behov, får fylla i en ansökan så arrangörerna vet kön och ålder på barnet. På ansökan finns också plats för en liten önskelista om tre saker. Julklappar kan sökas till barn i åldrarna 0-18 år. Ansökan lämnas in i speciell brevlåda på hotellet.
– När ansökan är beviljad får den sökande reda på var och när de kan komma och få träffa tomten, berättar Martina Bergman och fortsätter det går också att swisha in en gåva till hjälptill.nu, märk det med julklapp.

Företag som vill bidra kan kontakta Martina Bergman, Marion Salo eller Helen Östergren.
– Blir det pengar över, ordnar vi kassar med mat och delar ut till de som sökt hjälp. Målet är att alla ska få sin ansökan beviljad, poängterar Martina Bergman.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 48 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS