ANNONS

28-åriga Julia Haglöf är ny vd för Sacci AB.
Foto: Ulrika Lundholm Ericsson

Julia tar över som vd för anrikt företag

BORLÄNGE. Systrarna Julia och Felicia Haglöf är den fjärde generationen Haglöf som nu köper alla aktierna i familjeföretaget Sacci AB och med det blir ensamma ägare till bolaget. – Det känns verkligen bra att nu få axla ansvaret som vd, säger Julia Haglöf i ett pressmeddelande.

Det var systrarnas farfars far Wiktor som startade Haglöfs ryggsäckstillverkning för 107 år sedan, 1914.
I dag arbetar bolaget mot sina två affärsben – försäljning av egna produkter under varumärket Sacci samt utveckling och tillverkning av kundunika produkter mot andra varumärken och företag.
28-åriga Julia Haglöf tar, enligt ett pressmeddelandet, över som vd, och ny styrelseordförande blir samtidigt Per Dahlkvist, som är advokat.
– Det känns verkligen bra att nu få axla ansvaret som vd, säger Julia Haglöf som de senaste åren jobbat som försäljnings- och marknadschef i företaget, och fortsätter:
– Vi har ett fint arv att förvalta och mycket stor utvecklingspotential. Efterfrågan på våra produkter och tjänster är redan idag stor och tack vare våra kompetenta medarbetare så har vi också möjlighet att arbeta aktivt med produktutveckling på flera fronter. Potentialen är stor, dels med tanke på den breda marknad vi arbetar mot, men även då vi besitter spetskompetens som våra kunder ofta saknar, berättar hon i pressmeddelandet.

Planerna för Saccis framtid handlar om expansion och tillväxt, ett stort fokus kommer att ligga att hitta nya marknader framför allt i Europa och USA.
– Vi har världen som marknad, men Borlänge är en bra plats att utgå från, konstaterar Julia Haglöf.
Bolaget grundades i Torsång och företaget vill verkligen måna om sina rötter när de nu på allvar påbörjar sin tillväxtresa.
Och Julias uppdrag som vd börjar bra med att fira flera nya projekt och affärer, som rent storleksmässigt utmärker sig från tidigare affärer.
– Det firar vi naturligtvis, ler hon. Men det här är bara början.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS