ANNONS

Årets julgåva till de kommunanställda. Från vänster kommunalrådet Leif Pettersson (S) och kommundirektör Maria Skoglund från Ludvika kommun samt kommunalrådet Fredrik Rönning (S) och kommunchef Susanne Hedman-Jensen från Smedjebackens kommun.
Foto: Veronica Rigtorp

Julgåva med dubbelvinst

Smedjebacken och Ludvikas kommuner har beslutat att ge en gemensam julgåva till alla sina anställda. Ett presentkort på 400 kronor att handla för hos ortens handlare.

Förra fredagen presenterade kommunalrådet Fredrik Rönning (S) och kommunchef Susanne Hedman-Jensen från Smedjebackens kommun samt kommunalrådet Leif Petterssson (S) och kommundirektör Maria Skoglund från Ludvika kommun årets julgåva till de kommunanställda.
Platsen var Grenanderska huset i Smedjebacken och vädret var så långt i från julstämning man kan komma med solsken och gula höstlöven. Men faktum är att det snart är första advent och det är också då som presentkorten ska ha kommit till de kommunanställda i respektive kommun.

Det blir ett bra tillfälle att tacka personalen för ett gediget och lojalt arbete under året. Det är samtidigt också ett utmärkt sätt att stärka den lokala handeln i en prövande tid, förklarade kommunalråden.
– På grund av coronan blir det inget julbord i år, istället har vi pratat ihop oss mellan kommunerna om ett presentkort på 400 kronor som det går att handla för i den lokala handeln, berättar Fredrik Rönning (S) kommunalråd i Smedjebacken.

Julgåvan gäller alla kommunala verksamheter och kostar kommunerna 1,6 miljoner kronor och omfattas av totalt 4 000 presentkort.
– Det tycker vi dom är värda i dessa tider. En riktig uppskattning, säger Fredrik Rönning och tittar på Leif Pettersson som nickar instämmande.
– Det kommer att vara en corona-anpassad utdelning av presentkorten, inga stora samlingar, inflikar kommunschef Susanne Hedman-Jensen.
– Vi är många som hade önskat att vi kunde träffas, men det här blir bra det med, tillägger Rönning.
– Just samarbetet och samverkan mellan kommunerna sker både i det lilla och det stora. Den stora gemensamma IT-satsningen som vi gjorde i år, till exempel, framhåller Leif Pettersson.
Och fortsätter:
– Det är även viktigt att ha det i de små delarna också.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS