ANNONS

Annika Väfors, föreståndare för Ria i Borlänge och Lovisa Sjöberg från Junis fick motta Julgåvan från Borlänge-Domnarevets Rotaryklubb. Från vänster Håkan Bergeå, Lars-Åke Näslund, Annika Väfors, Lovisa Sjöberg, samt initiativtagaren till julgåvan Patrick Key.
Foto: Mats Johansson, Rotary

Julgåva ger behövande en ljusare jul

RIA, Kvinnojouren i Borlänge samt IOGT-NTO:s barn- och ungdomsverksamhet Junis har fått ett ekonomiskt bidrag på 7 000 kronor vardera i julgåva av Borlänge-Domnarvet Rotaryklubb.

Julen är en stor högtid för många med mångåriga traditioner. Men för flera grupper i samhället är också julen en tid av ensamhet och svår ekonomisk situation.
Borlänge-Domnarvet Rotaryklubb försöker att stötta behövande i samhället genom att dela ut ett antal penninggåvor till föreningar som ser till att hjälpa samhället svaga och utsatta individer i juletid.

För första gången i klubbens historia delas under Nobeldagen ut tre olika gåvor till utsedda föreningar.
Årets julgåva gick till RIA, Kvinnojouren i Borlänge samt IOGT-NTO Junis, som fick ekonomiskt bidrag på 7 000 kronor vardera.
– Flera våldsutsatta kvinnor och barn kommer att fira sin första jul utan familj och vänner.
Gåvan från Borlänge-Domnarvets Rotaryklubb bidrar verkligen med lite ljus i allt det tunga och gör att våra kvinnor inte behöver oroa sig för att inte kunna köpa julklappar till sina barn, säger Kvinnojourens och tjejjouren Dalias verksamhetschef, Filippa Kans.

Det var i början av hösten som arbetet inleddes inom Rotaryklubben med att starta insamlingen som döpts till ”Rotarys Julgåva”. I Borlänge finns tre klubbar med drygt 200 medlemmar.
– Vi från Borlänge-Domnarvets Rotaryklubb vill stötta behövande i samhället genom att dela ut ett antal penninggåvor till olika föreningar som på ett beundransvärt sätt ser till att hjälpa samhällets svaga och utsatta individer – såväl barn som vuxna, säger Håkan Bergeå från klubbens samhällskommitté.
– Det är fantastiskt att den här gåvan har kommit och möjliggör för de svårast utsatta att få den hjälp de behöver, framförallt matpaket, kommenterar Annika Väfors, föreståndare för RIA i Borlänge.

Även IOGT-NTO:s barnverksamhet Junis är mycket tacksamma för Rotarys Julgåva:
– Vi är väldigt tacksamma för gåvan som hjälper oss att skapa många trygga och Corona-anpassade gruppaktiviteter för alla de barn som så väl behöver detta under julhelgen, berättar Junis verksamhetsutvecklare Lovisa Sjöberg.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS