ANNONS

Björn Skifs.
Foto: Peter Knutson

Julaftonsspecial i radion – ett unikt samarbete

Svenska kyrkans församlingar i Dalarna gör en en storsatsning på att nå ensamma och isolerade. Därför kommer de ha en sändning på julafton i närradiokanalen Wolf FM.

Bland gästerna återfinns bland andra Jenny och Susanna Kallur, Halla Alrefay, och Björn Skifs.
Svenska kyrkan i samarbete med Wolf FM Radio satsar på att förgylla årets julafton. Det med en blandning av musik, julstämning och minst sagt välkända dalaröster. På julafton klockan 12.00-14.00 går en ovanlig radiosändning ut över Dalarna.
Det är totalt 20 församlingar som är involverade och leder programmet gör radioprofilen Mats Ingels tillsammans med diakon Emelie Kjellgren.
– Sändningen är en bra blandning som på olika sätt skapar julglädje. Ett bra exempel är Halla Alrefay, hon är så klok och vill med sin musik visa att det är möjligt att ta vara på det vi har i livet, säger Mats Ingels.

I programmet kommer det att finnas möjlighet för lyssnarna att ringa in och önska musik.
Artisten Björn Skifs talar bland annat om vikten av att prata över generationsgränserna och kommer även att avslöja familjens speciella jultradition på gamla prästgården utanför Stockholm.
Wolf FM, som drivs i form av en ideell förening, sänder till vardags 50- och 60-talsmusik. Under våren startade de ett samarbete med Svenska kyrkan Falun som sände radiogudstjänster i stället för att samlas i kyrkorna.
– Ur märkliga omständigheter kan det uppstå kreativa lösningar och samarbetet mellan Wolf FM är just en sådan, säger Emelie Kjellgren som är diakon i Falu pastorat och en av initiativtagarna till julsändningen. Eftersom vi inte kan ta emot några besökare i kyrkorna så besöker vi er så här i stället.

Även biskop Mikael Mogren kommer att medverka i julens specialsändning, där en av höjdpunkterna kan vara den läsning av julevangeliet som kommer att göras på ett tiotal olika dialekter som talas i Dalarna.
– Det är ju fantastisk med detta landskap som har mångfalden inbyggd till och med i namnet – Dalarna. Olika dalar med olika dialekter, olika prägel och särart. Jag ser mycket fram mot att få lyssna på den här sändningen och tror den kan bli till glädje för många, säger han.

Här kan du lyssna
På julafton går sändningen En annorlunda jul ut klockan 12.00 på frekvensen 88,8 MHz. Befinner du dig utanför sändningsområdet går det bra att istället lyssna via webbplatsen wolffmradio.se.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS