ANNONS

Isabelle Hellgren är verksamhetschef på Folkets hus i Säter, där den traditionsenliga julaftonsbion återkommer i år efter att ha ställts in i fjol på grund av coronapandemin. “Som vanligt blir det två visningar. Vi har hittills sålt ett 30-tal biljetter till var och en av de båda föreställningarna”, säger Isabelle Hellgren.
Foto: Pär Sönnert

Julaftonsbion gör comeback på Folkan – men ingen rusning efter biljetter

SÄTER I år är den populära traditionen med julaftonsbio tillbaka på Folkets hus i Säter. Men än så länge är det ingen rusning till visningarna. “Folk är nog lite försiktiga och väntar in i det sista”, säger verksamhetschefen Isabelle Hellgren.

I fjol ställdes julaftonsbion på Folkan in, på grund av coronapandemin. I år blir det dock comeback för traditionen. Biljetterna släpptes den 1 december och än så länge finns det väldigt många biljetter kvar att
– Vi har sålt ett 30-tal biljetter till var och en av de båda föreställningarna. Som vanligt blir det två visningar, klockan 9.00 och 11.00. Vi vet inte riktigt vad det beror på att det är så lågt intresse, om det är filmen i sig eller om det är pandemin och restriktionerna som gör det, säger Isabelle Hellgren.

Filmen i fråga blir den animerade “Sing 2”.
– Den har premiär precis vid jul, så det blir helt perfekt att visa en premiär på julafton. Vi kommer även att visa filmen i efterhand, om någon blir sjuk och får förhinder till julaftonsbion. Då går det att få pengarna tillbaka, eller byta dag för biljetterna, säger Isabelle Hellgren.

Julaftonsbion är tillbaka på Folkets hus i Säter i år. Foto: Dreamstime

Biosalongen på Folkets hus har hela 300 platser och inledningsvis har Folkan släppt 200 biljetter per visning.
– Sedan får vi se om trycket blir så stort att vi måste utöka. Man vet ju heller inte om det kommer att bli nya restriktioner till jul. En sak som vi har märkt under pandemin är att besökarna bestämmer sig mer i sista stund att köpa biljetter, för att vänta och se så att man inte blir sjuk, så det kan nog vara många som väntar med att köpa biljett till julaftonsbion, säger Isabelle Hellgren.

Har besökarna behövt visa covidpass vid biovisningarna hittills i december?
– Nej, det har inte varit sådant tryck på biljetterna att vi har kommit upp i 100 besökare. Men till julaftonsbion bör det kunna bli det och då krävs det covidpass och legitimation för att få komma in, säger Isabelle Hellgren.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 50, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS