ANNONS

Inga-Maj Billing, boende på Skogen, var först med att prova cykla tillsammans med Bopartiets ordförande Bengt Åkman.
Foto: Veronica Rigtorp

Jublande lycka över dubbelstyrd elcykel

LUDVIKA. Stora leenden på dementboendet Skogen när Bopartiet överlämnade en splitter ny tandem-elcykel. Gladast var nog Inga-Maj Billing som fick åka med på premiärturen.

Bopartiet lämnade över en mycket speciell cykel till Vård- och omsorgsförvaltningen inom Ludvika kommun. Det är en elcykel för två personer som kan nyttja för att komma ut på lite längre turer i Ludvika. Överlämningen skedde på boendet Skogen i Marnäs.

Första att få prova det nya åkdonet var Inga-Maj Billing, boende på Skogen. Till chaufför på tingesten fick hon ingen mindre än Bopartiets ordförande Bengt Åkman.
Bopartiet som bestämt sig för att lägga ner sin verksamhet har fördelat de 250 000 kronor som fanns i kassan, till olika insatser, främst till unga och gamla.
– Istället för att lägga pengarna på valrörelsen så satsar vi pengarna på ungdomar och äldre, säger Bengt Åkman.
– Vi vill satsa på de äldre som varit en del av våra väljare, fortsätter Åkman.

Förutom den dubbelstyrda elcykeln för 88 000 kronor har det delats ut 85 000 kronor till Öddö lägergårdar, 20 000 kronor till Britt Pedersen som jobbar för att personer med funktionsvariationer ska få guldkant på tillvaron, 10 000 kronor till Väsman arena för att dra upp skidspår, skottning av spark och promenadvägar med mera.
– Nu börjar det närma sig slutet, inflikar Leif Sköld från Bopartiet.
De kvarvarande 35 medlemmarna kommer också att bjudas på julbord 5 december.

Demensboendet Skogen är ett särskilt boende för dementa. Verksamheten har 48 boendeplatser fördelat på 6 avdelningar.
Huset är byggt i ett plan med en stor inbyggd trädgård som ger möjligheter till promenader och utevistelse. Varje avdelning har ett dagrum/matsal med uteplats och odlingsmöjligheter i upphöjd odlingsbänk.

I huset finns ett gemensamt badrum, som är utrustat med ett massage- och bubbelbadkar för brukarna. I verksamheten finns både hårvård och fotvård, som bedrivs privat.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 47 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS