ANNONS

Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK.
Foto: Veronica Rigtorp

Jubel i skidspåren för Maja och Oskar

Det blev en minst sagt lyckad helg för Falun-Borlänge SK:s Maja Dahlqvist och Oskar Svensson när världscupen besökte Ulricehamn. Maja slog till och tog sin första individuella världscupseger

Maja Dahlqvist slog till och tog sin första individuella världscupseger och Oskar Svensson fixade sin andra. Så gick det den gångna helgen.
Världsmästerskapen i Oberstdorf närmar sig och formen ser ut att vara bra för både Maja Dahlqvist och Oskar Svensson.
Ulricehamn var platsen för sista världscuphelgen innan VM kör i gång den 23 februari.
26-åriga Maja Dahlqvist hade innan lördagens sprint radat upp sex andra- och fem tredjeplatser i världscupen. Nu fick hon kliva högst upp på prispallen efter att ha vunnit finalen före Johanna Hagström och Jessie Diggins på tredje plats.
– Känns så jäkla skönt. Jag har varit tvåa så många gånger och då har man chansen. Jag har varit sugen på en seger länge, säger en tagen Maja till SVT.
Vid söndagens lagsprint blev Maja, tillsammans med Linn Svahn, tvåa. Vann gjorde Slovenien.

Oskar Svensson, 25 år, vann sprintfinalen före Gleb Retivykh, Ryssland, och följde upp sin första individuella seger i Val di Fiemme i samband med Tour de Ski.
Delade treor blev Federico Pellegrino och Richard Jouve.
– Jag mår otroligt bra. Det kom som en chock, trodde det var kört i finalen. Men jag fick nya krafter i finalen, var slut på toppen. Jag åker med en helt annan känsla i år, säger Oskar till SVT.
I sprintstafetten blev Oskar Svensson, tillsammans med Marcus Grate, femma.

Oskar Svensson. Foto: arkiv
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS