ANNONS

Jocke Andersson från Borlänge DRC fick ta klivet högst upp på pallen när årets RM-serie avlutades, han tog därmed hem mästerskapstiteln. Tvåa blev Albert Häggbom, SHRA Luleå, och trea Pontus Hartman, Göteborgs Sportvagnsklubb. Foto: Moa Svarf
Foto: Moa Svarf

Jocke driftade hem RM-titeln

GUSTAFS. Driftingföraren Jocke Andersson från Gustafs staplar triumferna på hög. Tidigare i höstas vann han en tävling i Tyskland. När RM i drifting avgjordes blev det en ny seger.

Av bara farten sladdade Jocke Andersson från Gustafs och tävlandes för Borlänge Dragracing Club även hem segern i årets upplaga av RM i drifting. Med segern från Tyskland i bagaget var självförtroendet på topp när det var dags för avslutningen på RM-serien. Inför den sista deltävlingen låg Jocke på fjärde plats och 40 poäng efter mästerskapsledaren. Men väl på plats på banan i Sundsvall så föll bitarna så att säga på plats.

Jocke visade sig vara den som hade bäst koll på nerverna och hanterade gas och broms på ett sätt så han körde in som kvaletta. Samtidigt drabbades huvudkonkurrenterna om titeln av diverse motgångar och halkade ut en efter en. Något som helt spelade Gustafschauffören i händerna.

I finalkörningen så var det plattan i mattan som gällde för Jocke och han gjorde det på ett sådant sätt att han tog hem vinsten i deltävlingen och därmed även mästerskapstiteln.
– Det blev triss i ettor kan man säga, skrattar Jocke Andersson.

Banan var svårbemästrad och Jocke hade en förklaring till den lyckade utgången:
– Jag har kört banan förut i år, i samband med en deltävling i Sverigecupen, och den vann jag.

Nu är tävlandet över för denna säsong men familjekombin får vänta ett tag innan den får krypa in i vinteridet.
– Vi ska köra ett test under oktober, säger Jocke.
Detta som en förberedelse inför nästa säsong då Jocke planerar att ta steget upp och köra SM-serien. Men det är en del som måste utvärderas, bland annat vill man få ett svar på om bilen och då främst drivlinan står pall för de hårdare påfrestningar som det innebär att köra i SM där det körs på tävlingsdäck som ger ett betydligt bättre grepp.

Om motståndet i RM varit hårt den gångna säsongen blir motståndet än hårdare i SM.
– Det har varit europaklass på årets SM.
Förutom att testa bilen så säger Jocke att man även har ett jobb att göra med att knyta upp samarbetspartners till SM-satsningen.
– Jag vill passa på att tacka sponsorer, teamet, vänner och familj, detta har inte gått att göra utan dem, säger Jocke.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 38 2018.

Läs även: Driftige Jocke sladdade in överst på pallen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS