ANNONS

Bob Wadhagen och Ossian Segh Lidén från Avesta var några av hockeyskolans elever som ville bli fotograferade med sin idol Jesper Boqvist.
Foto: Mikael Eriksson

Jesper Boqvist siktar på NHL kontrakt

HEDEMORA. 93 ungdomar har deltagit i Södra Dalarnas hockeyskola. Det som kanske gjorde störst intrycket var besöket av Jesper Boqvist som nu siktar på en plats i NHL-laget New Jersey Devils.

Tycker du att du är känd? Hur gammal är du? Frågorna från eleverna på hockeyskolan är många när idolen Jesper Boqvist dyker upp och deltar i ett par ispass.
Jesper, som är hockeyfostrad i Hedemora SK och själv gått på hockeyskolan när han var yngre, tar sig tid att både svara på frågor och skriva autografer på allt från kepsar till vattenflaskor och hockeydamasker.
Och det är inte bara eleverna som vill ha autograf även föräldrar kommer stickade med allehanda saker som han får skriva på.
– Det är trevligt att vara hemma i Hedemora och träffa alla, säger han i en paus i autografskrivandet.

Personligen kan han se tillbaka på en lyckad säsong i Brynäs med 13 mål och 22 assist i SHL. Dessutom fick han dra på sig landslagströjan och svarade där för fyra poäng. Dock gick det desto tyngre för Brynäs där laget till slut kom på en elfte plats i SHL.
– Vi har fått lära oss att hantera motgångar som lag, säger han.
Spelförståelse, skridskoåkning och klubbteknik är hans starka sidor. På frågan om han har några förebilder svarar han:
– Nicklas Bäckström, honom har jag alltid kollat, och som liten hade jag Henrik Lantz i Hedemora SK.

Men nu väntar nya äventyr för Jesper. I likhet med sin yngre bror Adam är det spel på andra sidan Atlanten som lockar. I juni skrev han kontrakt med NHL-laget New Jersey Devils, och den 24 augusti så bär det iväg.
Under september gäller det sedan för Jesper att visa vad han kan. För att få lite kunskap kring vad som väntar så har han fått lite råd från Adam men som han själv säger:
– Jag frågar alla vad som väntar, det är bra att känna till så man kan lägga all fokus på hockeyn.

Det första som väntar är att en till två rookies (nykomlingar) per lag får lära sig allt om ligan, sedan följer en rookiecamp och slutligen den stora campen där samtliga New Jersey Devils tilltänkta spelare finns med för att försöka ta en plats. Målsättningen är klar för den 20-årige Hedemorasonen – och det är att ta en plats i Devils.

Men skulle det inte lyckas så kommer Jesper att återvända till Brynäs för ytterligare en säsong i SHL eftersom han i våras skrev ett ettårs kontrakt med dem.

En annan hockeykändis som dök upp var Andreas Johansson, nybliven chefsscout i KHL-laget Avangard Omsk, som höll en inspirerande föreläsning för allmänheten på onsdagskvällen.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 32 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS