ANNONS

Jens Bergenström bidrar med kvalrutin

SMEDJEBACKEN. Inte en enda förlust eller oavgjord match i protokollet. Smedjebacken HC menar allvar. Leksandsikonen Jens Bergenström förstärker laget. På onsdag inleds kvalet till tvåan.

Jens Bergenström är både slitvarg och poängplockare i samma ishockeyformat.
Den 37-årige forwarden erhöll hjältestatus via sina insatser i Leksandströjan. Han lade skridskorna på hyllan för ett par år sedan, men har därefter vid två tillfällen under åren gjort lyckade inhopp i Ludvika HF Lightning och levererat poäng i klubbens strävan att kliva upp en hockeydivision.

Nu har lokalrivalen Smedjebacken HC fått Bergenströms signatur på ett så kallat tryout-kontrakt inför slutkampen om uppflyttning till tvåan.
Det finns en rinkrelaterad relation mellan Jens Bergenström och SHC-tränaren Peter Strand, sedan Jens hockeyuppväxt i Borlänge där de sedermera också var lagkamrater.
– Jag vet därav även att Smedjebacken har en offensiv spelstil, och jag kommer också att spela på en forwardposition, utvecklar han.

Nu stundar förkval till tvåan där SHC ställs emot Orsa och Hille/Åbybyggeby.
– Efter alla kval med Leksand tror jag knappt det finns någon spelare i hela Sverige med mer kvalrutin än jag, skrattar han.

Jens Bergenström kan blicka tillbaka på hela 454 matcher i HockeyAllsvenskan och 152 i landets högsta serie SHL. I dag är han verksam som mäklare och bor med sin familj i hemorten Borlänge.
Fem mil söderut väntar en rödvit pjäs vid namn Ovakohallen, fylld till bredden av hoppfulla SHC-fans inför den slutliga kampen om befordran till Hockeytvåan.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS