ANNONS

Jennie Johansson avslutar sin simkarriär

HEDEMORA. VM-medaljören och Hedemorabördiga simmaren Jennie Johansson har bestämt sig för att avsluta sin simkarriär. Vid VM 2015 simmade hon hem ett guld på distansen 50 meter bröstsim.

Jennie Johansson meddelar på sitt Instagram att hon nu avslutar sin karriär som elitsimmare. Hon skriver vidare att beslutet växt fram sedan en tid och att beslutet har väckt blandade känslor hos henne. Det är mycket svårt att lämna något bakom sig som varit en sådan stor del av mitt liv under en lång tid.

Jennie Johansson kan se tillbaka på en 20-år lång simkarriär som en gång i tiden startade i Hedemora och Vasahallen. Höjdpunkten är det VM-guld på 50 meter bröstsim som Jennie Johansson simmade hem 2015 vid VM i Kazan. Dessutom fick hon där ta emot ett silver på 4  x 100 meter medley.

– Känslan när jag stod överst på prispallen i Kazan, hörde den svenska nationalsången och såg mina föräldrar på läktaren är ett minne som jag alltid kommer att bära med mig, säger Jennie Johansson i en intervju i Dagens Nyheter.

I samma intervju kommenterar hon beslutet att sluta att tävla så här:

– Jag har inte längre något sug att tävla. När man är elitidrottare är man det 24 timmar om dygnet, och jag är färdig med den delen av livet nu.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS