Jazziga toner vid Östra Silvbergs gruva

Caroline Wennergren Five Quartet spelade vid Östra Silvbergs gruva. Konserten hette "Drop me off in Harlem".
Foto: Pär Sönnert
SILVBERG De 300 biljetterna till konserten "Drop me off in Harlem" var slutsålda på förhand. Många ville se och höra Caroline Wennergren sjunga vid Östra Silvbergs gruva.

När Historisk Vecka i Säters kommun gick mot sitt slut hölls den traditionsenliga konserten vid Östra Silvbergs gruva.
– Vi har haft konserter här i 20 års tid och det har aldrig regnat. Det här är Säters vackraste plats, sade kultursekreteraren Karin G. Hästö när hon hälsade publiken välkommen.

Sedan äntrade Caroline Wennergren Five Quartet scenen. Den femte medlemmen var buktalardockan Leroy Armstrong, som snart gjorde entré.
– Detta är Louis Armstrongs lillebror, utbrast Caroline innan hon och Leroy munhöggs en stund, vilket publiken uppskattade.

Caroline Wennergren spelade bland annat “Swing it magistern” av Alice Babs samt musik av Ella Fitzgerald.
– Jag är inspirerad av Ella. Det är viktigt att hennes musik lever kvar. Jazzen är viktig för mig, liksom bluesen och soulen, sade Caroline.

Karin G. Hästö kunde glatt konstatera att alla 300 biljetter hade sålts på förhand.
– Men det ryms ju fler här, så vi har sålt ett 20-tal biljetter på efterköp, sade hon.
Årets upplaga av Historisk Vecka blev väldigt lyckad.
– Det finns ett fantastiskt stort historiskt intresse. Det är evenemang kväll efter kväll under 2,5 vecka men det är välbesökt varje kväll, säger Karin G. Hästö.

 

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 35 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÖDRA DALARNA Årets mottagare av priset Skördefesthjärtat blev Hedemorabon Pirjo Gustafsson, som jobbar inom LRF. – Det känns oväntat men väldigt hedrande säger den glada pristagaren.
SÖDRA DALARNA Årets upplaga av Skördefest i södra Dalarna inleddes med att en gigantisk potatistavla avtäcktes. Ett ton potatis har använts för att skapa tavlan.
STJÄRNSUND. Södra Dalarna får nu en öl, mat och musikfestival. I samband med Skördefesten så arrangeras festivalen, som fått namnet Fröjda, i Smedjan i Stjärnsund.