ANNONS

Jan Delboms nya bok är en guide till 372 sevärdheter i Dalarna, som går att finna med moderniteter som QR-kodning så sevärdheterna går lätt att hitta med GPS. En av de 372 sevärdheterna är Frostbrunnsdalen i Borlänge med trefaldighetskällan.
Foto: Veronica Rigtorp

Jan har samlat de bästa smultronställena

BORLÄNGE. Jan Delboms nya bok är en guide till 372 sevärdheter i Dalarna. Av de många sevärdheter har författaren valt ut 60 stycken smultronställen.

Jan Delbom kommer i dagarna ut med en ny bok, en guide där 372 sevärdheter i Dalarna presenteras och där flera pekas ut som smultronställen.

Jan har tidigare skrivit bygdeböcker om byarna Domnarvet, Barkargärdet, Islingby och Ornäs. Han skrev också boken Profiler och personligheter i Borlänge. Han vill med denna bok ge en samlad bild av vad Dalarna har att erbjuda av exempelvis utsiktsberg, grottor, vattenfall, fäbodar, hembygdsgårdar med mera. Boken är tänkt att vara en inspirationskälla till att upptäcka och utforska smultronställen runtom i Dalarnas vackra landskap.

I början av boken finns allmänna avsnitt om vandrings- och cykelleder, paddling och båtturer med mera. Till boken bifogas en karta där sevärdheterna är utmärkta. Dessutom finns också QR-koder angivna så att man lättar kan hitta via GPS.

Boken kommer närmast att säljas på julmarknaderna på Tunabygdens gammelgård, Matjes-Emils gård och i centrum.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 48 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS