Sjuksköterskan Jamila Boccaccio är en av finalisterna till utmärkelsen Årets Inspiratör som utses av Framtidsverket på Framtidsgalan den 16 november.
Foto: Veronica Rigtorp

Jamilas hängivenhet kan ge hedersam utmärkelse

SMEDJEBACKEN Jamila Boccaccio är en av finalisterna till “Årets inspiratör” som utses av Framtidsverket för anställda inom offentlig sektor.

Framtidsgalan den 16 november är en kompetensutvecklande heldag för personer som jobbar i offentlig sektor, där syftet är att uppmärksamma de personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor.
På så sätt vill Framtidsverket tillsammans lyfta fram ambassadörer som kan inspirera andra till att arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorn. Under dagen får deltagarna även lyssna till lärorika föreläsningar från intressanta profiler.
De dem kategorierna som uppmärksammas är Årets Hjälte, Årets Ledare, Årets Insats, Årets Team och Årets Inspiratör.

Årets Inspiratör har med sin personlighet inspirerat till och bidragit med god energi på sin arbetsplats. Årets Inspiratör skapar en trivsam arbetsplats både genom sin engagerande personlighet men även genom sitt mod och med sin sakkunskap. ​
Kriterier för att kunna bli nominerad är att man arbetar i offentlig sektor.
Jamila Boccaccio, som bor i Smedjebacken jobbar som sjuksköterska i Region Dalarna.
Hon är sjuksköterskan som verkligen tar sig tid för sina patienter och medmänniskor skriver Framtidsverket i sin beskrivning av Jamila Boccaccio.

Under Jamilas uppväxt var det alltid de äldre som fanns där för henne och stöttade. Nu är det Jamila som finns där för de äldre och anhöriga.
Som sjuksköterska brinner hon för att de äldre ska få ett värdigt slut av livet. Hon har sitt alldeles egna sätt att inspirera folk till att se det fina i slutskedet av livet och får ofta feedback från anhöriga som vill tacka henne för att hon tagit sig tid och helt enkelt bara funnits där. Även om tiden inte funnits.

När en patient får en ångestattack brukar man ge medicin. Vid ett tillfälle där en patient drabbades av en attack tog sig Jamila istället tid att sitta med patienten, prata och lugna tills attacken försvann, 20 minuter senare. Det är bara ett av många exempel där Jamila inspirerar både patienter och kollegor att tänka eller agera annorlunda än hur man lärt sig. Man kanske inte alltid måste ge medicin utan ofta kommer man långt genom att bara vara en medmänniska som ger av sig själv och sin tid.

Ett annat exempel på hur Jamila inspirerat sina kollegor att gå utanför sin komfortzon är sångstunder med de äldre. En vacker sommardag tog Jamila ut samtliga inlagda på avdelningen upp till terrassen, ordnade smoothies och såg till att det blev kalas! En vardagslyx som kan verka enkel för många, men som betydde oerhört mycket för patienterna. Jamila inspirerar dagligen sina kollegor att våga testa nya saker och framför allt att våga säga ifrån och ifrågasätta rutiner som inte gynnar patienterna.
Det allra viktigaste för Jamila är att själv vara, och samtidigt inspirera andra till att bli, en god medmänniska.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS