ANNONS

Marjo Savelius, nytillträff chef för omsorgsförvaltningen i Hedemora kommun, välkomnar kritiken från Ivo. Foto: Privat

Ivo kritiserar kommunen: “Vi tar till oss”

HEDEMORA. Inspektionen för vård och omsorg har lämnat sitt utlåtande gällande sin granskning av omsorgsförvaltningen i Hedemora kommun. – Vi välkomnar den kritik som Ivo har gett oss

Omsorgsförvaltningen i Hedemora kommun har under hösten fått mycket kritik och granskats av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som nu har kommit med sitt utlåtande. Granskningen gäller barn- och ungdomsenheten.
– Vi tar till oss av kritiken och kommer att fortsätta arbeta hårt för att situationen ska förbättras, säger Marjo Savelius som är nytillträdd chef för omsorgsförvaltningen, i ett pressmeddelande.
Ivo är kritisk mot kommunens hantering av åtta ärenden där barn har varit i närheten av våld, eller själva varit utsatta för våld.
I pressmeddelandet betonar Hedemora kommun att i ärenden som dessa ska det alltid inledas en utredning skyndsamt och enligt en viss form, men att kommunen i dessa åtta fall inte har hanterat ärendena korrekt.
– Ivo påpekade detta och vi har till den 15 mars på oss för att visa hur vi inom kommunen förbättrat situationen, säger Marjo Savelius. Om detta inte görs så riskerar kommunen ett vite.
Dessutom har Ivo sett över andra delar av barn- och ungdomsenhetens arbete. Man väljer att påtala brister som man har sett men avslutar även sitt tillsynsärende.
– Vi välkomnar den kritik som Ivo har gett oss. Det har varit ett bra möte där vi tillsammans med inspektionen kunnat resonera på ett givande sätt för vårt fortsatta arbete, säger Marjo Savelius.
Härnäst ska kommunen fortsätta att ha fokus på en ökad personalkontinuitet på enheten som berörs och därmed ska man även jobba vidare med personalens arbetsmiljö.
– Våra metodstödjare och kvalitetssamordnare är också mycket viktiga i sammanhanget. Vi kommer också att inrätta en form av egenkontroll för att i framtiden själva kunna kontrollera att verksamheten fungerar som den ska, säger Marjo Savelius.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v49

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS