ANNONS

I samband med en klimatmanifestation som arrangerades av Fridays for Future Avesta fick kommunalrådet Lars Isacsson (S) motta en “julklapp” med klimatönskemål. – Positivt med en politiker som är intresserad, tycker Josefine Folkjern, en av arrangörerna
Foto: Pär Sönnert

Isacsson fick “julklapp” vid klimatmanifestation

AVESTA. I samband med en klimatmanifestation som arrangerades av Fridays for Future Avesta fick kommunalrådet Lars Isacsson (S) motta en “julklapp” med klimatönskemål.

– Positivt med en politiker som är intresserad, tycker Josefine Folkjern, en av arrangörerna.
Musiker från Sjöviks folkhögskola försökte värma upp stämningen med musik när klimatmanifestationen hölls på Lilla Torg i centrala Avesta. Josefine Folkjern och Åse Ängsved höll i manifestationen.

Åse Ängsved och Josefine Folkjern, från Fridays for Future Avesta, höll i klimatmanifestationen på Lilla Torget i centrala Avesta. Foto Pär Sönnert

– Vi står här varje fredag. Det är dock inte så många som stannar till och flera av de som gör det är dessvärre väldigt skeptiska till det här med klimatförändringar. Det känns tråkigt att inte fler vill lyssna på forskarna, tycker Josefine Folkjern.
Åse Ängsved höll ett tal där hon berättade om hur hon började engagera sig.
– I mars arrangerade Greta Thunberg en skolstrejk för klimatet. Jag kallade det för lunchbreak for future och var ensam här i början men sedan har vi blivit fler och fler. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan göra skillnad, sade Åse i sitt tal.
Åse och Josefine överlämnade sedan ett medborgarförslag, namnlistor och en “julklapp” till kommunalrådet Lars Isacsson.
– Jag har följt er sedan starten. tack för ert engagemanf Det är klart att Sverige och Avesta ska vara med och försöka lösa detta, sade Isacsson.
I “julklappen” fanns det klimatönskemål från Avestabor.
– Vi ville ge folk chansen att önska sig något på temat klimat. Medborgarförslaget och namnlistorna handlar om att vi vill att Avesta kommun ska följa Parisavtalet och utlysa klimatnödläge, säger Josefine Folkjern som var imponerad av att Lars Isacsson visade sådant intresse.
– Han svarade väldigt snabbt att han skulle komma till manifestationen. Det känns väldigt positivt med en politiker som är intresserad av den här frågan. Sedan får vi se vad det mynnar ut i. Vi hade dock önskat att det hade kommit mer folk till manifestationen, säger Josefine Folkjern.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS