ANNONS

Isabelle Hallgren är ny verksamhetsansvarig på Folkets hus i Säter, där hon tidigare varit timanställd som allt-i-allo. Hon stod bland annat i biljettkassan till bion, som ses i bakgrunden.
Foto: Pär Sönnert

Isabelle har återvänt till Folkan – som håller julaftonsbio på nytt: “Det är givet”

SÄTER Isabelle Hallgren är ny verksamhetsansvarig på Folkets hus i Säter, där hon tidigare varit timanställd som allt-i-allo. Som född och uppvuxen i Säter känner hon lite extra för “Folkan” som hon vill vara med och utveckla vidare. “Detta ska vara en mötesplats för alla”, säger hon.

Tidigare jobbade Isabelle Hallgren på Turistbyrån i Säter. I samband med att den stängde i fjol gick hon på mammaledighet och sedan den 1 september är hon verksamhetsansvarig på Folkets hus.
– Vi är tre som delar på arbetsuppgifterna. Utöver mig är det Sandra Holmström, teknik, och Lena Albinsson, ekonomi, som jobbar här, berättar Isabelle Hallgren.

Hur kom det sig att du sökte dig till Folkets hus?
– Jag blev kontaktad av representanter från Folkan som presenterade sina planer. Jag tyckte att det lät kul och hoppade på tåget. Jag är utbildad inom turism och har jobbat här på Folkan tidigare som timvikarie. Då gjorde jag lite av varje, bland annat stod jag i biljettkassan till bion.

Just bion har rullat i gång sedan ett par veckor tillbaka.
– Vi började med dagbio och har sedan kört i gång med både familjebio, kafébio och kvällsföreställningar. Det rullar på mer och mer och det märks att samhället öppnas upp mer och mer. Sedan har visningarna av Leksands IF:s ishockeymatcher börjat också, vi har några trogna besökare till hockeyn. Snart börjar vi även med operavisningarna, säger Isabelle Hallgren.

Hösten bjuder på flera arrangemang, över flera områden. Det blir både teater, barnteater, dans och film i Folkets hus lokaler.
– På höstlovet kommer vi att visa höstlovsfilmer för barn och ungdomar och till Halloween ska vi visa skräckfilmen “Halloween Kills”. Vi måste prova oss fram, för att locka hit ungdomarna, säger Isabelle Hallgren.

Hon är född och uppvuxen i Säter och bor numera i Yttre Heden med man och barn.
– När man är från Säter så känner man lite extra för Folkan, att det ska vara mycket verksamhet här. Detta ska vara en mötesplats för alla, säger Isabelle Hallgren som även passar på att avslöja att den populära julaftonsbion återkommer i år.
– Den ställdes in i fjol, på grund av pandemin, men i år ska vi återuppta traditionen. Det är givet för Säterborna att gå på bio på julafton, säger Isabelle Hallgren som dock ännu inte vill avslöja vilken film som är tänkt att visas.

Isabelle Hallgren är ny verksamhetschef på Folkets hus i Säter. Foto: Pär Sönnert

Hur tänker ni så här i början, är det viktigast att bara komma i gång igen eller planerar ni långt framåt redan?
– Både ock. Dels vill vi komma i gång ordentligt igen med verksamheten, dels vill vi jobba med långsiktigt. Vi vill utveckla biten med mat och dryck, att det ska lagas mat här på närproducerade råvaror. En annan ny sak är att vi har TV-skärmar uppsatta i några butiker i Säter där det står vad vi har för aktiviteter på Folkan.

När det gäller planeringen så är de redan långt framme i vår.
– Men samtidigt är coronan alltid med i bakhuvudet. Det gäller att vi kan ha anpassningsbara aktiviteter. Vi vill få tillbaka besökarna igen. Vi har biobesökare som säger “Oj, vad roligt att äntligen får gå på bio igen!”. Förhoppningsvis är det många som har ett sug efter att få göra saker igen, säger Isabelle Hallgren.

Isabelle Hallgren
Ålder: 32 år.
Familj: Gift med Jimmy. Har dottern Malva, som är drygt ett år.
Bor: I Yttre Heden. Är född och uppvuxen i Säter.
Yrke: Nybliven verksamhetsansvarig på Folkets hus i Säter. Tidigare anställd på turistbyrån.
Intressen: Hästar och att vara ute i naturen. Jag gillar att vandra samt att åka skidor och snowboard.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 42, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS