Isabella och Bo får jazzstipendium

Sångerskan Isabella Lissars och gitarristen Bo Nygårds får Lennart Wikströms jazzstipendium. Foto: insänt.
Sångerskan Isabella Lissars och gitarristen Bo Nygårds får Lennart Wikströms jazzstipendium.
Foto: privat
Sångerskan Isabella Lissars, 20 år, från Hedemora och gitarristen Bo Nygårds, 19 år, från Falun får Lennart Wikströms jazzstipendium.

Lennart Wikströms jazzstipendium, som kan sökas av jazzstuderande ungdom som inte är över 21 år och födda eller boende i Dalarna, delas i år ut för tionde gången.
En enig jury har beslutat att stipendiet tilldelas två unga musikstuderande: Isabella Lissars sång och Bo Nygårds gitarr som får dela på stipendiesumman om 40 000 kronor.

Sångerskan Isabella Lissars är 20 år och kommer från Hedemora. I fjol avslutade hon sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun och har sedan dess studerat på bland annat Sjöviks folkhögskola.
Juryns motivering:
”Isabella Lissars levererar jazz med ett personligt uttryck och ett väl utvecklat tonspråk. Vi spår en lysande framtid för denna unga sångerska som redan sticker ut i mängden”.

Gitarristen Bo Nygårds är 19 år och kommer från Falun. Han har under våren avslutat sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun.
Juryns motivering:
”Med rötter djupt förankrade i jazztraditionen spelar Bo Nygårds nyanserat och svängigt på ett sätt vi är säkra på att Wes Montgomery hade uppskattat. Vi är exalterade att se vart detta tar vägen i framtiden för denne unge man som redan har full koll på harmoni, rytmik och melodi”.

Under alla år har stipendieutdelningen varit ett stående och populärt inslag i en sommarjazzkonsert i Ludvika med Kjell Berglunds trio, där stipendiaterna fått visa sina färdigheter. På grund av coronapandemin är den konserten inställd.
Stipendierna kommer därför att delas ut vid ett annat tillfälle.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Sommarmånaderna medför risker för fyrfota vänner. Värme, djurangrepp och säsongens matvanor är vådliga variabler.
Skogen som omger Högbo föräras vårdande ingrepp. På agendan står ökad närvaro av lövskog och ett mer inbjudande naturrum.
Lokala krafter visar vägen. Ut i naturen, in i nuet. För gamla, unga och alla däremellan. Svärdsjöstigen hälsar att hälsans promenad vilar i undersköna omgivningar.