ANNONS

För tillfället sker en tillgänglighetsinventering i Hedemora.
Foto: Pär Sönnert

Inventering av tillgängligheten görs i Hedemora

HEDEMORA För tillfället sker en tillgänglighetsinventering i Hedemora. Syftet är att samla in synpunkter från medborgarna för att identifiera var det finns olika hinder.

På sin hemsida betonar Hedemora kommun att tillgänglighetshinder kan vara av olika slag. ”En trapp eller en trottoarkant kan göra framkomligheten sämre för någon, övergångsställen är en annan sådan plats. Lutar en trottoar blir det mycket svårare för någon med rollator, barnvagn eller rullstol. För en gäst i Hedemora kan också avsaknaden av information, dålig skyltning (digitalt eller fysiskt) vara ett tillgänglighetshinder. Dessutom kan en känsla av otrygghet vara ett hinder för tillgängligheten”, skriver kommunen.

I samband med den pågående tillgänglighetsinventeringen vill kommunen få in synpunkter från kommuninvånarna för att identifiera var hindren finns.
– Inventeringen har pågått några månader men vi har inte fått in så mycket synpunkter som vi hoppats. Vi vill att medborgarna ska tala om för oss var de ser att problemen finns. Vår uppgift är att lösa problemen men vi vill veta var Hedemoraborna tycker att det finns problem med tillgängligheten, säger Kristofer Abrahamsson, projektledare Hedemora kommun, till kommunens hemsida.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 37, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS