Intensiva padeldagar i Avesta – “Blev lyckad”

Från vänster: Malin Söderlund och Karin Hällbo, Säter, Anna Thelin och Maria Lindström, Västerås, och Maria Holen-Björklund och Jiamruethai Jaiya, Avesta. Från vänster: Victor och Henrik Lantz, Avesta, Stefan Andersson och Mikael Axelsson, Säter, samt Stefan Wadin och Martin Nyström, Avesta.
Från vänster (damer): Malin Söderlund och Karin Hällbo, Säter, Anna Thelin och Maria Lindström, Västerås, och Maria Holen-Björklund och Jiamruethai Jaiya, Avesta. Från vänster (herrar): Victor och Henrik Lantz, Avesta, Stefan Andersson och Mikael Axelsson, Säter, samt Stefan Wadin och Martin Nyström, Avesta.
Foto: privat
Spel från morgon till kväll under två dagar - och första steget i riksomfattande Viaplay Padel Open i Avesta blev lyckad. – Många tuffa matcher i båda klasserna, berättar Richard Jansson.

Viaplay Padel Open kom till Avesta – då blev det lite av en succé.
– Ja, allt fungerade mycket bra, summerar Richard Jansson, delägare av Avesta Padel Center.
Det första steget i den riksomfattande och internationella tävlingen innehöll 16 dam- och lika många herrpar.
– Vi fick ett återbud i damklassen, men vi hade några reserver som hoppade in. På herrsidan var det många som ville vara med och vi hade 20 par på reservlistan.

Start klockan 08.00 både lördag och söndag och inte förrän tolv timmar senare var det färdigspelat. Totalt spelades över 60 matcher.
– Det är klart det blev långa dagar för oss som arrangerade, men vi hade hjälp av flera padelspelare som inte var med i tävlingen, berättar Richard Jansson.
Det var bra nivå i båda klasserna och många jämna matcher.
– I herrklassen var det nio matcher som gick till supertiebreak och i finalen var det tiebreak i båda seten. Det var många tuffa matcher i båda klasserna.

Herrvinnare blev Säterparet Mikael Axelsson och Stefan Andersson som vann med 7-6, 6-7, 10-6 mot Victor och Henrik Lantz från Avesta.
– Det var en riktigt bra final, påpekar Jansson.
Damfinalen vanns av västeråsarna Maria Lindström (tidigare boende i Avesta) och Anna Thelin efter seger mot ett par från Säter: Karin Hällbo och Malin Söderlund.

Fick ni mersmak för att arrangera något liknande i framtiden?
– Ja, och man lärt sig hela tiden någonting. Då kanske det blir ett annat upplägg så fler par kan vara med.
Något spel blev det dock inte för Richard Jansson.
– Jag har inte kunnat spela på sex veckor på grund av en axelskada. Men nu kan köra i gång igen, berättar han.

Kommande vecka startar för övrigt seriespelet i Avesta Padel Center – och det är många lag som anmält sig.
– Totalt 70 herrpar, men också 20 dam- och 15 mixpar. Det är riktigt kul.
Men det går inte att anmäla sig till seriespelet, det är helt enkelt fullbokat.
– Ja, men i februari startar vi ett nytt seriespel.

Fakta Viaplay Padel Open
De två segrande paren går vidare till en regionsfinal i Västerås den 26-27 september. Därefter ska en nationell final spelas innan det är dags för den internationella finalen i Malmö, som sänds i Viaplay. Där tävlar finalisterna om 40 000 kronor och då kommer det även tävlande från Finland, Norge och Danmark.


ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Två vindkraftsprojekt i södra Dalarna försenas på grund av att tillstånd och nätanslutningarna har försenats, och nu tillkommer pandemioro.
Tekniska verken Vind AB, Linköping, söker tillstånd för Skansen vindkraftspark i Avesta kommun hos miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen Dalarna.Projektetet omfattar 26 vindkraftverk.
Sportoteket i Avesta har flyttat från Blå villan till Folkets park och blir dubbelt så stort. Samtidigt byts namnet till Fritidsbanken och ingår därmed i en rikstäckande organisation.