ANNONS

Fei och Mats Sundstedt ska öppna ett lekland i Avesta, men det har blivit en försening på grund av coronapandemin.
Foto: Niclas Bergvall

Inreseförbud hindrar öppning av lekland

AVESTA Utrustningen är levererad och Fei och Mats Sundstedt längtar efter att kunna öppna det nya leklandet i Avesta. Ett inreseförbud från andra länder in till Europa har dock satt stopp för monteringsarbetet vilket senarelägger öppningsdagen. – Det här har dragit ut på tiden och det är tråkigt. Många har frågat när vi ska öppna och Avesta behöver ett lekland, säger Fei Sundstedt.

Makarna har sökt undantag för att leverantören ska kunna slutföra sitt uppdrag men fått avslag. Nuvarande inreseförbud gäller till den 31 augusti och så fort det tas bort bör monteringsarbetet komma igång så fort som möjligt.
– Själva monteringen är inte något stort problem men vi vill avvakta och ta det med utbildad personal, säger Fei Sundstedt.
Det var i mars i år som Annonsbladet skrev om planerna på leklandet och det är Fei Sundstedt som ska driva företaget Mix Impact Adventure. Leklandet kommer att öppna i en lokal intill Dalahästen, vid handelsområdet i Åsbo och det mesta är klart förutom monteringsarbetet.
– Pandemin är den stora boven som gör att mycket är oklart men nu borde det vara lättare. Barnen behöver aktiviteter på vintern och det kan vi erbjuda med leklandet, säger Fei Sundstedt och tillägger att nu har de tid att göra allt ännu bättre.
Lokalen, som är på 1 080 kvadratmeter, uppfyller säkerhetskraven och takhöjden är 6,3 meter. Leklandet kommer att innehålla en blandning av aktiviteter för alla åldrar och tanken är att hålla öppet veckans alla dagar.
– Nu håller vi tummarna för att inreseförbudet hävs så att arbetet kan köra igång, säger Fei Sundstedt.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS