ANNONS

Nicklas Hildensjö, tränare för Lokomotiv Avesta.
Foto: Niclas Bergvall

Innebandyserien stängdes ner: ”Har varit en jobbig tid”

AVESTA.Tre matcher! Sedan var det färdigspelat för Lokomotiv Avesta i innebandytrean. För tränare Nicklas Hildensjö blev det en jobbig tid. – Jag kan säga att jag har varit lite deprimerad, berättar Nicklas, som dessutom blev sjuk i covid-19.

Coronapandemin har ställt till det för alla och idrotten har också drabbats.
För Lokomotiv Avesta är det en förlorad säsong. Inte så konstigt, all senior-innebandy ställdes in i början av november.
– Det har varit en jobbig tid. Ja, jag kan säga att jag har varit lite deprimerad, säger Nicklas Hildensjö.
Han är tränare för klubbens herrar, ett lag som vill kliva uppåt i seriesystemet. Målet säsongen 2020/21 var att vara med i toppen av division 3.
Och det började bra, när tre matcher var spelade hade Lokomotiv tre segrar. Den sista matchen spelades den 31 oktober – seger mot Envikens IF, 5-4.
Sedan blåstes allt av…
– Det blev tomt. Jag hade levt med det här i sex-sju månader och lagt ned massor med timmar. Vi hade fått ihop en drömtrupp och spelarna hade kört stenhårt på försäsongen, berättar Hildensjö.

Vi träffades för ett halvår sedan i Kopparhallen, klubbens hemmaplan. Då var Nicklas Hildensjö entusiastisk och berättade om de inledande segrarna.
Är du lika entusiastisk nu?
– Ja, nu har vi släppt det som varit och gått vidare. Nu är det fokus på kommande säsong, säger han.
För Nicklas blev det dubbelt ”jobbigt” i slutet av året. Han åkte nämligen på covid-19.
Hur sjuk var du?
– Jag fick rejält ont i ryggen och hade lite svårt att andas när jag vaknade någon natt. Men det var mer jobbigt mentalt.

Några träningar inomhus har inte varit tillåtet fram till för några veckor sedan, men ”Loket” fortsatte träna – utomhus.
– Vi körde på som om serien skulle komma i gång. Något annat kunde vi inte göra.
Men tiden gick och någon serie kom inte i gång. Hildensjö blev frustrerad, precis som spelarna.
– Till slut landade vi att vi inte ville att serien skulle komma i gång. Jag pratade med styrelsen och vi kom överens om att vi skulle lägga ned säsongen. Vi slutade också att träna och det hade varit svårt att mobilisera krafter för att vinna serien, säger han.

Klubben har nu siktet inställt på nästa år. Och det tidigare målet att spela i division 1 inom fem år står kvar.
– Ja, absolut. Sannolikheten att vi ska klara det har ökat.
Några spelare har lämnat och några har tillkommit.
– Jag tror att vi blir mycket vassare den kommande säsongen. Vi har fått fyra riktigt bra nyförvärv, spelare som är ”innebandygalna” och som kommer att tillföra mycket.

Säsongen 2021/22 är i gång och räkna med att Lokomotiv Avesta kommer att vara förberett när väl division 3 kör i gång i höst.
Såvida inte coronapandemin sätter stopp för spel…
– Blir det så flyttar jag till någon medelhavsö (ha ha), säger Nicklas Hildensjö.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS