ANNONS

Hedemora var den enda kommunen som gick till final i Svenska Jämställdhetspriset. I motiveringen till finalplatsen löd: “Kommunen sätter jämställdhet högst upp på dagordningen i alla delar av sin verksamhet alla dagar om året.” Från vänster: mångfaldsstrategen Maria Högkvist, kommundirektören Annika Strand och kommunalrådet Christina Lundgren (C).
Foto: Pressbild

Inget Jämställdhetspris till Hedemora kommun

HEDEMORA Det blev inget Jämställdhetspris för Hedemora kommun, som var en av fem finalister. – Än har vi bara sett början på den här förbättringsresan, säger mångfaldsstrateg Maria Högkvist

Svenska Jämställdhetspriset 2020 delades ut den 5 februari under Forum Jämställdhet i Jönköping. Vinnare blev SVT Sport. Hedemora kommun var en av de fem finalisterna, och den enda kommunen som nådde final.
– Även om vi inte vann ser vi detta som ett intyg på de framsteg vi gjort. Än har vi bara sett början på den här förbättringsresan, säger Maria Högkvist, mångfaldsstrateg inom Hedemora kommun, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet radar kommunen upp en rad konkreta förbättringar som gjorts, bland annat att föreningsbidraget numera är jämställt, att heltid har blivit norm inom traditionella kvinnliga sektorer och löneöversyner har gjort att löneklyftorna mellan könen har minskat.
– Det är viktigt att jämställdhetsperspektivet ingår i den ordinarie verksamheten, och inte hamnar vid sidan av, säger Maria Högkvist.

För att hjälpa verksamheterna att integrera det här perspektivet i sin dagliga verksamhet har kommunen utvecklat några stödmaterial och verktyg.
– Framsteg har direkt koppling till mänskliga rättigheter och är för oss som kommun både självklart och samhällsekonomiskt nödvändigt. Det är också en kvalitetsstämpel för Hedemora som kommun, säger Maria Högkvist.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 8, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS