ANNONS

2004 började Inger Wilstrand jobba inom Hedemora Näringsliv. 2008 tog hon över som vd. I början av 2020 sade hon dock upp sig.
Foto: Arkiv

Inger lämnar vd-posten efter drygt tio år

HEDEMORA Efter drygt tio år som vd för Hedemora Näringsliv har Inger Wilstrand sagt upp sig. – Om jag ska göra något annat i arbetslivet så är det dags nu, säger hon.

Redan 2004 började Inger Wilstrand jobba inom Hedemora Näringsliv. 2008 tog hon över som vd. I början av 2020 sade hon dock upp sig.
– Det är ingen dramatik i detta. Jag har känt att jag vill testa något annat. Jag har trivts jättebra med jobbet och jag brinner för näringslivets utveckling i Hedemora kommun, säger hon.

Det måste vara ett väldigt varierat jobb?
– Ja, det är väldigt utvecklande och det ena caset är inte det andra likt. Ena dagen träffar man individer på landsbygden och nästa dag världsledande stora företag. Det är upp- och nedgångar, precis som konjunkturerna. Det finns en väldig bredd i kommunen med flera världsledande företag, både stora och små sådana. Företagarna är kreativa och även engagerade i orternas utveckling, säger Inger Wilstrand.

Hon har en uppsägningstid på sex månader men kan tänka sig att lämna jobbet tidigare än så.
– Det hänger lite på om styrelsen hittar en annan lösning, exempelvis med en tillförordnad vd. Om man hittar en bra lösning så ser jag ingen anledning att stanna kvar uppsägningstiden ut, säger Inger Wilstrand.

På frågan om det finns något som hon minns särskilt under sina drygt 15 år inom Hedemora Näringsliv nämner hon både positiva och negativa saker.
– Det var bra att vi fick igenom ett EU-projekt att rusta järnvägsområdet i Hedemora. Sedan minns jag när lanthandeln i Vikmanshyttan var i fara för flera år sedan och lokala företagare gick samman och räddade den. Jag blev rörd över hur mycket företagarna engagerade sig i bygden. Men sedan minns jag nedgångarna också, Outokumpus nedläggning i Långshyttan var inte rolig, säger Inger Wilstrand.

En sak hon minns särskilt är arbetet med Garpenberg research infrastructure project.
– Det är en enorm forskningsanläggning där man har pekat ut Garpenberg som lämplig plats. Om det skulle landa så skulle det innebära en gigantisk etablering i Hedemora kommun. Vi tog fram en förstudie som avslutades för några år sedan och därefter har vi försökt att hålla liv i projektet. Det var en höjdpunkt att vara med och bidra där. Sedan är det svårt att säga hur stor sannolikheten är för att det ska bli av, men den sannolikheten är ju noll om vi inte hade engagerat oss.

Hon tycker att Hedemora har alla förutsättningar för att ha ett bra företagande.
– De senaste åren har vi jobbat mycket för att få företag att etablera sig i Hedemora. Det finns väldigt bra förutsättningar för det här. Bristvaran har varit mark, bland annat industrimark, men det har lossnat de senaste åren, säger Inger Wilstrand.

Vad ska du göra i stället?
– Det vet jag faktiskt inte ännu. Jag har inte riktigt hunnit fundera över det, säger Inger Wilstrand.

Artikeln publicerades i Annonsbladet (Hedemora/Säter) nr 6, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS