ANNONS

Tomas Arnestål och Pausknappen under vilken han samlar in pengar till cancerforskningen arbetar vidare nu är fokus lagt på bröstcancer och prostatacancer.
Foto: Mikael Eriksson

Ingen paus för Pausknappen

HEDEMORA Pausknappen, det vill säga Tomas och Maria Arnestål, fortsätter samla in pengar till cancerforskningen. Nu är det bröstcancer och prostatacancer de fokuserar på.

Tomas och Maria Arnestål fortsätter sitt idoga arbete med att samla in pengar till cancerforskningen, och de gör det under namnet Pausknappen.
I samband med StikoPer Larssons konsert i Sveaparken i somras kunde de överlämna lite drygt 60 000 kronor till barncancerforskningen.
– Redan då sa vi att vi skulle fortsätta, säger Tomas Arnestål.

Då var tanken att samla in pengar till forskning kring mag- och tarmcancer, den cancerform som Tomas själv drabbats av. Men det visade sig inte finnas någon sådan speciell fond, i stället så kunde de per sista augusti sätta in lite drygt 10 000 kronor till Cancerfonden. Och arbetet fortsätter.
Nu är fokus lagt på att under september och oktober samla in pengar till Rosa bandet som har till syfte att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och bedriva påverkansarbete. Under november Mustaschkampen som fokuserar på prostatacancer som är Sveriges vanligaste cancersjukdom.

För att få in pengar så har rosa och blå t-shirtar tryckts upp och som de nu säljer. Även armbanden har fått symboler i form av et rosa band och ett blått band.
– Vi har inget slutmål utan vi kommer att fortsätta så länge vi har ork och idéer, säger Tomas.

Han genomgår nu själv en tuff period med cellgifter då cancern spridit sig och han fått metastaser på lungorna.
– Jag för inte en kamp mot min cancer utan jag lever med sjukdomen, säger han.

Publicerat i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 43 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS