Ingen paus för Pausknappen

Tomas Arnestål och Pausknappen under vilken han samlar in pengar till cancerforskningen arbetar vidare nu är fokus lagt på bröstcancer och prostatacancer.
Foto: Mikael Eriksson
HEDEMORA Pausknappen, det vill säga Tomas och Maria Arnestål, fortsätter samla in pengar till cancerforskningen. Nu är det bröstcancer och prostatacancer de fokuserar på.

Tomas och Maria Arnestål fortsätter sitt idoga arbete med att samla in pengar till cancerforskningen, och de gör det under namnet Pausknappen.
I samband med StikoPer Larssons konsert i Sveaparken i somras kunde de överlämna lite drygt 60 000 kronor till barncancerforskningen.
– Redan då sa vi att vi skulle fortsätta, säger Tomas Arnestål.

Då var tanken att samla in pengar till forskning kring mag- och tarmcancer, den cancerform som Tomas själv drabbats av. Men det visade sig inte finnas någon sådan speciell fond, i stället så kunde de per sista augusti sätta in lite drygt 10 000 kronor till Cancerfonden. Och arbetet fortsätter.
Nu är fokus lagt på att under september och oktober samla in pengar till Rosa bandet som har till syfte att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och bedriva påverkansarbete. Under november Mustaschkampen som fokuserar på prostatacancer som är Sveriges vanligaste cancersjukdom.

För att få in pengar så har rosa och blå t-shirtar tryckts upp och som de nu säljer. Även armbanden har fått symboler i form av et rosa band och ett blått band.
– Vi har inget slutmål utan vi kommer att fortsätta så länge vi har ork och idéer, säger Tomas.

Han genomgår nu själv en tuff period med cellgifter då cancern spridit sig och han fått metastaser på lungorna.
– Jag för inte en kamp mot min cancer utan jag lever med sjukdomen, säger han.

Publicerat i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 43 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

VIKMANSHYTTAN. CTEK i Vikmanshyttan är ett välkänt företag batterieladdning och fordonselektrifiering, och de har draghjälp av motorentusiasten Edd China med sina motoriserade möbler.
DORMSJÖ. Dormsjöskolan är en av Hedemoras större arbetsgivare. Skolan kan ta emot upp till 28 pojkar och unga män med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I fjol firade skolan 60 år.
DALARNA Polisförbundets nya rapport "När de som ska skydda attackeras” sätter fokus på hot, våld och trakasserier mot poliser. Siffror visar att förekomsten av detta bitvis eskalerar.