ANNONS

Efter 25 år som lärare byter Ludvikabon Ingela Vestbro nu yrkeskarriär och öppnar blomsterbutik i Grangärde. “Jag vill sätta min egen prägel på blomutbudet och det ska bli spännande att se hur kunderna svarar på det”, säger Ingela som redan före öppnandet har fått en stamkund.
Foto: Karin Diffner

Ingela byter karriär mitt i livet och satsar på blommor

GRANGÄRDE. Efter 25 år i skolans värld satsar Ingela Vestbro nu på blommor. – Jag har alltid tyckt om blommor; det är så kreativt, säger hon.

Musikläraren Ingela Vestbro bor i Ludvika men har rötter på både fädernet och mödernet i Norrbo i Grangärde. Dessutom började hon sin musikkarriär i Grangärde kyrka där hon var aktiv i kyrkokören.
– Därför känns det ganska hemvant här, säger hon och pekar tvärs över gatan från blomsterhandeln till kyrkan.
Under några år har Ingela känt en längtan efter att byta yrkeskarriär och bestämde sig nyligen för att köpa fastigheten där Grangärde trädgård legat.


– Jag jobbade med blommor för många, många år sedan på LB:s blommor i Ludvika och det var en väldigt rolig och lärorik tid.
Under åren som lärare har Ingela aldrig riktigt släppt blommorna utan hjälpt vänner och släktingar när det varit dags för brudbuketter eller sorgebindningar. Nu tar hon steget ut och gör intresset också till sitt yrke.
– Det känns spännande, säger hon.

Ingela har inte öppnat än men redan hunnit få en stamkund i Ragnar Nåhem. I alla fall är det vad han utlovar när han cyklar förbi blomsterbutiken som ligger mitt i byn.
– Jag lovar att bli stamkund och komma hit när jag köper rosor åt min hustru Marianne. Röda rosor. Det piggar alltid upp, säger han med ett leende.
Ingela är glad för stödet från byborna och hoppas kunna slå upp dörrarna till sin egen butik BlomsterBygget den 30 april. Men först väntar en hel del renovering i lokalen tillsammans med maken.
– Vi har haft tur att ha hjälp av en snickare och en rörmokare också. Annars hade vi inte kommit så här långt på bara några veckor, säger hon.
Förutom att inreda den gamla Konsumbutiken i sin egen stil så vill Ingela också sätta sin egen prägel på själva blomutbudet.
– Jag kommer ju inte att kunna ha samma bredd som de stora kedjorna, men det är viktigt att utbudet präglas av mig själv och det ska bli spännande att se hur folk svarar på det. Samtidigt måste jag förstås vara flexibel och lyssna på kunderna.

Ingela har fortfarande en heltidstjänst som lärare på VBU i Ludvika, något som kräver en hel del planering och arbete.
– Därför vet jag inte riktigt hur jag kommer att ha öppet, men det blir varierade öppettider till att börja med.
Ingela och Fredrik har köpt hela fastigheten som de också kommer att renovera undan för undan. Huset är stort nog att rymma andra verksamheter, något som Ingela har fler planer för och drömmar om, men nu ska hon först få igång BlomsterBygget.

Fakta/Ingela Vestbro
Ålder: 50 år.
Bor: I Ludvika.
Yrke: Lärare och egen företagare.
Intressen: Musik, språk, resor, integration, heminredning och matlagning.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS