Inga spottstyvrar här inte

En snusloska och en kastad fimp föreslås bli föremål för en polisutredning framöver.

Om en majoritet av konungariket Sveriges folkvalda gillar tanken så kommer prislappen att sättas till 800 kronor per överträdelse.

Försöker att hålla koll på mina prillor, men måste vid en självrannsakan erkänna att de ibland har spottats ut på förbjudna platser. Skulle kunna acceptera att mitt tilltag kan passa in på uttrycket brottsligt korkat, men gillar ändå inte tanken att redan överansträngda brottsbeivrare ska syssla med sådant.

De som på en valsedel kandiderar med en önskan om politiskt styra Sverige framöver vanligen är välavlönade. Någon hade läst lönelistor och resultatet sågs som den för dagen viktigaste nyheten som kom ur min radio.

Kom på mig själv med att tänka:
Hur fan ska en timanställd i vården, en inhoppsvikarie eller en fattigpensionär mobilisera den kraft som krävs för ett politiskt engagemang?
Skulle de som så önskade ha råd?
Siffror kan skrämma.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Gjorde mitt val i söndags. Tog beslutet utifrån mina ideologiska värderingar. Håller naturligtvis färgen och vårdar min valhemlighet.
Ibland känns det som om vi lantisar inte riktigt räknas när de politiska partierna betar sin krokar för att fånga våra röster.
Låter bli att ta reda på i vilken riktning min politiska kompass pekar mot.