ANNONS

En av alla InfoPoints blir Grnd Hotel Elektra. Från vänster Ulla Köhler, vd för Grand Hotel Elektra, Ulrika Andersson, affärsutvecklare på Visit Dalarna och Erik Odens, näringslivschef.
Foto: Ludvika kommun

InfoPoints ska finnas närmare besökarna

Syftet med InfoPoints är att informationen ska finnas där besökarna redan är. – Det är fantastiskt att vi med det här får en spridning i hela kommunen, säger näringslivschef Erik Odens.

En InfoPoint är en enklare variant av en bemannad turistinformation. I Ludvika kommun är fem sådana på gång i närtid, men fler ska det bli.
Grand Hotel Elektra är en av dessa.
– Det är en fördel för våra hotellgäster om vi kan lära oss mer, säger vd Ulla Köhler, vars personal ska utbilda sig inom kort så att hotellet kan bli certifierad InfoPoint.

En annan är Våffelbruket på Hammarbacken.
– Vi finns ju där besökarna redan är och det gör att de inte behöver leta sig fram till en turistbyrå. Vi har märkt det i sommar att de broschyrer vi lagt ut har gått åt. Gästerna är intresserade av att besöka fler platser och det är en del av vårt värdskap att berätta mer, säger Katarina Unemar som driver Våffelbruket.
Lägg därtill Grengehuset i Grangärde, Säfsen Resort i Fredriksberg och Ateljé Vävglädje i Sunnansjö.
– Det kommer att bli fler. Tanken är att de ska vara utspridda i hela kommunen, säger Ulrika Andersson på Visit Dalarna.

InfoPoints ingår i Visit Dalarnas strategi för framtiden. Statistiken visar att färre turister besöker en turistbyrå i dag. Många av Ludvika turistbyrås besökare har varit ortsbor som köper tågbiljetter eller biljetter till evenemang.
På Mötesplats näringsliv är målsättningen att anställa en person som delvis ska arbeta med frågor kring besöksnäring.
– Om någon behöver extra stöd och hjälp med att lära sig att beställa biljetter via dator, så hjälper vi till med det, säger näringslivschef Erik Odens.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS