ANNONS

Malin Bobeck Tadaas verk “Those Who Affected Me”, Avesta Art 2018.
Foto: Miranda Edner

Illusioner på årets Avesta Art

AVESTA Årets tema för Avesta Art har nu offentliggjorts. Den 17:e utställningen av samtida konst har fått titeln Illusioner/ Allusioner och öppnar den 19 maj.

För många för begreppet illusion tankarna till trollkonstnärer och illusionister. De 13 deltagande konstnärerna i årets utställning har inte för avsikt att vare sig lura eller bedra mer än öga och sinne. Ändå utgör deras konst annorlunda sätt att se på sin omgivning och verklighet. Och betraktaren måste sedan förhålla sig till om det kan vara sant eller falskt.

– I utställningen berörs och gestaltas begreppen och dess mångbottnade innebörder via olika perspektiv, uttryck och tekniker. Existentiella frågor om varande, varseblivning, föreställningar samt vårt sätt att blicka på och konstruera världen appliceras på exempelvis maktordning, vetenskap, historia, myt och verklighet. Begreppen lyfts fram, granskas och varvas med ifrågasättandet av vad som är verkligt och vad som är skenbart, säger kurator Caroline Gustafsson i ett pressmeddelande.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS