IK Stål får pengar efter kunskapstävling

AVESTA Under sommaren har Dalakraft haft en kunskapstävling där sex vinnare fick skänka 10 000 kronor till en förening. En av dessa föreningar är friidrottsklubben IK Stål från Avesta kommun

Energibolaget Dalakraft kallar kampanjen för “En hyllning till föreningarna i Dalarna”. Kampanjen har pågått mellan den 29 juni och den 16 augusti i sociala medier och på dalakraft.se.

De som har följt kampanjen har kunnat vara med och tävlat om 10 000 kronor varje vecka, pengar som vinnaren sedan fick skänka till sin favoritförening.

“Dalarna myllrar av idrott, kultur och socialföreningar. Dessa utgör en mötesplats som vi alla på ett eller annat sätt har en relation till. Vad vore samhället utan ett fungerande förenings och kulturliv? Föreningslivet utgör kittet i ett livskraftigt Dalarna”, sklriver Dalakraft i ett pressmeddelande om kampanjen.

De sex föreningar som får 10 000 kronor vardera, tack vare sina vinnande vänner, är:
Orsa IK
Malungs innebandyklubb
Föreningen Glasverkstaden, Borlänge
IK Stål, Avesta
Nysjö Jaktlag, Linghed
Brudpiga Roddklubb, Leksand

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 38, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Två vindkraftsprojekt i södra Dalarna försenas på grund av att tillstånd och nätanslutningarna har försenats, och nu tillkommer pandemioro.
Varje torsdagskväll ljuder skönsång från sockenstugan i Karbenning. Då samlas ett gäng kvinnor som stämmer upp under ledning av Margareta Alkstål. I Karbennings kyrkokör, som firar 100 år.
Tekniska verken Vind AB, Linköping, söker tillstånd för Skansen vindkraftspark i Avesta kommun hos miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen Dalarna.Projektetet omfattar 26 vindkraftverk.